Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed/skoleskift

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev, jeg håber meget, du når at få mit svar, inden du har deadline på at skulle beslutte dig for, hvad du skal gøre mht. skolevalg. Jeg synes, du er virkelig god til at bekrive din situation, og jeg kan godt høre, at det ikke fungerer så godt, som det burde i din nuværende klasse...

Det er godt at høre, at dine forældre tager din situation alvorligt og at de støtter dig; det tænker jeg må være rart for dig, selvom det selvfølgelig ikke fjerner alle de svære overvejelser. I sidste ende, så er det jo dig, der (sammen med dine forældre) skal tage valget, men jeg vil gerne dele de tanker jeg har gjort miig med dig- måske kan de være hjælpesomme at tænke over, inden I træffer valget...

Når jeg læser dit brev, så fornemmer jeg, at du faktisk har mest lyst til at skifte klasse (hvis du kunne finde modet til det)..? Det lyder som om, det tiltaler dig, at der er på den anden skole er ro i timerne, og at du vil få mulighed for at få en ny start i en anden klasse. Mon det er rigtigt forstået?

Hvis jeg har ret i den fornemmelse, så tror jeg, det vil være en god ide for dig at springe ud i det og skifte skole - også selvom det sikkert vil give dig sommerfugle i maven og være en udfordring for dig i et godt stykke tid... Der er ikke noget at sige til, at du er usikker på, om du tør, men heldigvis så er det sådan, at rigtig mange faktisk får det bedre, hvis de skifter skole pga. dårlig trivsel i den gamle klasse...

Men vælger du skoleskiftet, så tror jeg, det er rigtig vigtigt, at du og dine forældre får snakket med den nye skole om, at du har haft det svært i den gamle klasse. Det vil give de nye lærere mulighed for at være ekstra opmærksomme på, at der bliver lagt en god plan for, hvordan du får den bedst mulige start i den nye klasse.

Noget du evt. selv ville kunne gøre for at lære de andre at kende efter et skoleskifte kunne fx være, at du inviterede alle pigerne til en hyggelig filmaften hjemme hos dig, hvor I også spiste sammen. Det sender nemlig et signal om, at du rigtig gerne vil lære dem alle sammen at kende og vil sikkert blive en god lejlighed til at får nogle gode oplevelser med hinanden...

Hvis du har lyst til en mere personlig samtale med en rådgiver, er du meget velkommen til at ringe/ sms's gratis og anonymt til BørneTelefonen på 116 111. Evt. kan du også foreslå dine forældre at ringe til ForældreTelefonen på 35 55 55 57 og snakke med en rådgiver om, hvordan de bedst kan støtte dig...

Mange kærlige hilsner fra

BørneBrevkassen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat