Brev

Ensomhed på gym??

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære

Mange tak for dit brev. Det er bare slet ikke rart at have en oplevelse af, at man ikke er accepteret. Jeg har snakket med flere, som har følt, at de skulle være på en bestemt måde for at blive accepteret af andre. Jeg synes, at det lyder som om, at det også er sådan, at du har det?

Jeg får sådan lyst til at sige til dig, at man gerne må foretrække alenetid – ligesom du gør. Det er slet ikke forkert. Du skal have lov til at være dig på den måde, som du har lyst til at være. Du er dig, og du er lige som du skal være. Nogle gange kan man godt føle, at man burde være anderledes, end den man er, fordi flertallet er på en anden måde.

Det er ærgerligt. For selvom noget føles godt for andre, behøves det ikke at føles godt for én selv. Jeg tænker, at der faktisk godt kan være nogle af de andre fra din klasse, som også har det ligesom dig, de har bare valgt at gøre ligesom de andre for at “passe ind”. Det tænker jeg ikke, at der er noget galt i, men jeg synes faktisk, at det er stærkt af dig, at du står fast ved, hvem du er, og hvad du bedst kan lide.

Kender du mon ordet introvert? Der er nogle, som mener, at man kan være enten ekstrovert eller introvert (udadvendt og indadvendt). Begge måder at være på har fordele og ulemper. Og der er dem, der mener, at introverte har tendens til at blive overset og ikke bliver værdsat nok for de styrker de har. Du kan jo prøve at søge efter artikler og bøger om at være introvert, hvis du har lyst.

Du spørger, om hvad du skal gøre. Jeg tænker, at hvis du bedst kan lide at være alene, så find noget som du synes er rart at gøre i pauserne. Hvis du for eksempel kan lide at læse, så kan du tage en bog med, som du kan læse i pauserne, eller du kan gå på gymnasiets bibliotek og sidde der. Det kan også være, at du kan gå en tur eller noget helt tredje.

Så må de andre selv om, hvad de synes om det. Det kan faktisk også godt være, at de ikke tænker så meget over det. Hvis man selv tænker meget over noget, så kan man godt tro, at alle andre også tænker rigtig meget over det. Ofte er det bare ikke tilfældet. Det kan være, at det også er sådan i dit tilfælde.

Hvis du alligevel får lyst til at snakke med nogen fra gymnasiet, så kan du eventuelt sætte dig ved bordet ved siden af én, som du tænker, du gerne vil snakke med. Det kan også være, at du under gruppearbejde finder nogen, som du gerne vil snakke mere med. Det kan også være, at der er nogle udvalg på dit gymnasium, som du kan være med i. Tit samles folk på kryds og tværs i sådan nogle udvalg. Det kunne jo være, at du så stødte på nogen, fra en af de andre klasser, som du havde noget tilfælles med.

Jeg synes, at det er godt, at du lytter efter, hvad du inderst selv har lyst til. Man behøver ikke at gøre noget, bare fordi andre synes, at det er det rigtige at gøre. Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig på vej til at få en oplevelse af, at det du gør slet ikke er forkert eller uacceptabelt. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat