Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed over alt.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du, der føler dig alene.

Det er godt, at du skriver brev, for det er ikke rart at føle sig ”lost”. Måske kan du mærke, at allerede ved at skrive, følte du dig lidt mindre ”lost”?

Når man føler sig ensom, som du, gælder det nemlig om at få fortalt om det, som en start til at komme videre og dernæst at gøre noget.

Derfor tænker jeg også, at det var en god idé, at du begyndte at skrive med de to piger. Måske har du bare været uheldig, siden det ikke fungerer med dem mere. Du kunne jo prøve igen og se, om du kunne få kontakt med nogle andre. Sommetider er man nødt til at holde lidt fast, før tingene lykkes.

Du skriver, at du har en god veninde i klassen, men at I ikke ses i fritiden. Måske er det næste, du skal gøre, at invitere hende til at være sammen en dag efter skoletid? Måske kunne det være hjemme hos dig, måske skulle I kigge på butikker sammen, eller måske noget helt andet?

Jeg ved godt, at det kan være lidt svært at bryde et mønster, men jeg tænker, at du er der, hvor du gerne  vil prøve noget nyt. Så hvis du tør, så prøv!

En anden mulighed er, at du begynder at gå til noget i din fritid. Jeg ved ikke, hvad du interesserer dig for, men det kunne f.eks. være sport, spejder, dans eller noget med musik og sang. Det kan være en rigtig god måde at knytte venskaber på, fordi man har en fælles interesse at samles om.

Det behøver ikke være nogen hindring, at du er genert, for det er den aktivitet, du går til, der er det vigtigste, og så kan du stille og roligt lære de andre at kende efterhånden.

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig til at komme lidt videre i dit liv. Du skal vide, at du altid kan ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har brug for at snakke med en rådgiver.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat