Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Tak for dit brev. Det er hverken kompliceret eller rodet. Tværtimod har du meget fint fortalt om dit liv siden 3. klasse, og om hvor ensom og ulykkelig, du føler dig. 

Det lyder rigtig hårdt for dig, at Ida er flyttet. Jeg tænker, at hun var det faste holdepunkt i dit liv. I har heldigvis mange gode minder sammen, men minderne kan jo ikke erstatte den ensomhed, du føler.

Ensomheden gør så ondt, at du har valgt at skære i dig selv. Du har sikkert oplevet, at den fysiske smerte hjælper lidt på smerten inden i. Og du har nok også opdaget, at det kun varer ganske kort tid, inden smerten inden i er tilbage. På kort sigt kan det måske føles som om, at det hjælper. Men på længere sigt hjælper det dig ikke.

Du er på rette spor, når du i stedet har valgt at fortælle om dig selv til BørneTelefonen. For noget af det vigtigste til at få det bedre, er at turde lukke op. Det har du nu gjort. Godt!!

Jeg tænker lidt på, om du kender en person, du kunne betro dig til? En af dine forældre? En bedsteforældre eller anden familie? En lærer? Eller en helt anden person? Prøv at tænke på, om der er en, der er rigtig god til at lytte. Hvis du kender sådan en person, synes jeg, du skal tage mod til dig og fortælle om dig selv og dit liv. Fuldstændig ligesom du har gjort i dit brev. Du kan også vælge at vise dit gode brev. Så har I et godt udgangspunkt for en samtale.

Du kan også få hjælp fra LMS - Landsforeningen mod selvskade. Du kan læse om dem på www. lmsos.dk. Det er en gratis og anonym rådgivning. Mange børn og unge har haft stor glæde af at kontakte dem. Det tror jeg også, du vil have.

Du kan også kontakte Headspace, der er et anonymt og gratis tilbud til alle mellem 12 og 25 år. De har rådgivninger over hele landet. Du finder dem på www.headspace.dk

Jeg håber, at du vil gå videre med at opsøge hjælp. Det er nemlig det, der skal til, for at du får det bedre.

Det er slet ikke i orden, at du bliver mobbet i skolen. Du har ret til at være, som du er, uden at blive mobbet. Når der er mobning i en klasse, er det ofte fordi, at klassen ikke har lært, hvordan man behandler hinanden ordentligt. Og mobning er ikke okay. Alle skoler skal have en plan for, hvad de skal gøre, når der er mobning i en klasse. Og det er lærerne, der skal stå i spidsen for, at klassefællesskabet bliver ændret, så alle får lov til at være der. Jeg vil opfordre dig og evt. dine forældre til at snakke med skolen efter ferien, for at høre hvad de vil gøre ved mobningen.

Nogle skoler har en særlig AKT lærer, der hjælper klasser med at være sammen på en bedre måde. Måske har din skole også det? Du kan læse mere om mobning og hvad, man kan gøre på BørneTelefonens hjemmeside: https://bornetelefonen.dk/tema/mobning-drillerier

Du skriver, at du er overvægtig. Hvis du har lyst, kunne du måske have glæde af et ophold på et Julemærkehjem. Det er et sted, hvor man både går i skole og bor i 3 måneder. Her er der lærere, der er meget dygtige til at hjælpe med at styrke elevernes selvværd og til at vejlede om sund kost og motion. Der er mange børn i samme situation som dig, der har været rigtig glade for det og som føler, at de har fået nyt mod på livet. Hvis du synes, at det lyder som noget for dig, skal du og dine forældre henvende sig til skolens sundhedsplejerske eller din læge.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar til at få det bedre. Det har du fortjent.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat