Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Når du skriver, at det bliver ensomt i huset, læser jeg det, som om at dine forældres skænderier nu fylder så meget, at de glemmer og overser dig. Det lyder som om der er en meget anspændt stemning hjemme hos jer, og at du virkelig savner at få ro, nærvær og omsorg.
Jeg kan se, at du heldigvis har nogle klare holdninger og god føling med dig selv: Du undrer dig over, at din far bruger kræfter på at hidse sig op over ligegyldige småting som æg. Det er som om, han gør ting, som ikke virker tænkt igennem, og du bevarer overblikket og kan se det udefra. Du kan se, at det er hans adfærd der er egoistisk, ikke din. Du kan mærke hvad der er rigtigt og forkert, og du reagerer helt naturligt på det med gråd, og med at føle lyst til at råbe. 
Jeg håber så meget, at du kan blive ved med at mærke dine følelser, for du har 100 % ret til at føle noget, og ret til at vise det. Også selvom det ikke lige passer din far. Vil det mon være muligt, at I alle får snakket sammen eller måske skrevet sammen om det derhjemme - på et tidspunkt med ro på?

Jeg fornemmer, at din mor er meget betydningsfuld for dig, og at du bekymrer dig for hende. Men kan ikke rigtig finde ud af hvor din mor er henne i det her, f.eks. når din far skælder dig ud og råber. Måske tager jeg fejl – men det lyder som om hun næsten er blevet lidt fraværende? Jeg tænker, at din mor måske ikke helt har set, hvor voldsomt skænderierne/de onde kommentarer påvirker dig? Jeg tænker, at det er meget vigtigt, at hun får det at vide.
Selvom hun har sine egne bekymringer, så må du godt fortælle hende at du går og har det rigtig skidt, så hun kan hjælpe og beskytte dig. Hun er jo den voksne, og du er barnet, som har brug for hende. Kunne du fortælle det hele til din mor (vise hende dit brev) tror du?

Har du nogen omkring dig, som du også kunne snakke med om dine bekymringer ville det også være godt tror jeg, så du får brudt ud af den ensomhed du oplever lige nu. Det kunne være en fornuftig voksen fra din familie, fra din skole eller din klub?

Din mor kan også ringe ind til vores Forældre telefon rådgivning på 35 55 55 57, hvis hun synes at hun har brug for støtte.

De kærligste hilsner, BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat