Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Mange tak for dit brev. Det er slet ikke sjovt at føle, at man er ensom. Så hvor er det godt, at du skriver herind og beder om råd.

Du skriver, at det altid er dig, der kontakter dine veninder. Det er rigtig flot, at du kan det og selv søger at komme ud af det, at føle sig ensom. Det fortæller mig, at du har rigtig meget styrke til at gøre det, der føles rigtig for dig. Det er ikke alle der har det.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, mon dine veninder også føler sig ensomme engang imellem? At de måske ikke tør at ringe og spørge andre, om de vil være sammen, og måske bliver rigtig glade, når du ringer? Kunne det mon være noget, du kunne spørge dine veninder om? Altså om de også kan føle sig ensomme?

Det kunne måske hjælpe, hvis en af dine veninder gik til en fritids-aktivitet, som du synes er spændende, at spørge din veninde om du må komme med en dag, fordi du har tænkt, at det måske også kunne være noget for dig. Måske det kunne være en mulighed?

Jeg ved ikke, hvor meget du har snakket med dine forældre om det, at du får følelsen af at være ensom? Det kunne være, at de har nogle idéer til, hvad du kan gøre, når du får denne følelse. De kender dig jo aller bedst. Og de ved jo også, hvad du er rigtig god til. De kender også den by, du bor i, og hvad man kan lave i nærheden. Så måske de kan hjælpe med at finde ud af, hvad du kan lave efter skole, så du ikke føler dig ensom.

At bo i en lille by hvor der ikke sker så meget, kan jeg godt forstå, kan virke kedeligt. Når man er 15 år, så vil man så gerne opleve en masse ting. Og der skal ske noget hele tiden. Det er også gennem oplevelser, at man kan udvikle sig. Så jeg forstår godt, at du gerne vil have, der skal ske noget i hverdagene og weekenden.

Mon der er en større by tæt på, hvor du bor, hvor der sker nogle ting, som er interessante for dig? For hvis der er det, kunne det måske være en idé at snakke med dine forældre om, at de snakkede med alle de forældre til de veninder du har, om man kunne lave en slags kørsels-ordning, så de forskellige forældre kunne køre jer frem og tilbage og sørge for, at I kunne komme hen og opleve noget. Kunne det måske være en mulighed? Hvis alle dine veninder bor i samme by, så må de da også føle, at de mangler nogle ting at lave? Så kunne I måske sammen snakke om, hvad I kunne tænke jer at opleve.

Jeg håber virkelig meget, at du kan bruge nogle af de forslag, jeg er kommet med. Eller må rigtig gerne ringe her ind til vores dygtige rådgivere på 116 111, hvis du har brug for andre forslag.

Mange tanker fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat