Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 16 år

Hvor er det stærkt af dig, at du er nået så langt. Det er flot, som du har kæmpet. Jeg vil give dig nogle ideer, som jeg håber du kan bruge, så du kan nå endnu længere med dine ønsker.

Jeg tænker, at du skal fortælle din psykiater, hvordan du har det. Du kan fortælle om dine tanker om, at du bare udfylder papirer og at du er så træt af at blive ved med at fortælle din historie. Dit brev fortæller, at du har så meget gå på mod og energi til at få en god veninde. Den energi skal gribes. Det håber jeg, psykiateren kan hjælpe dig med.

Ved dine forældre, hvordan du har det med at skulle fortælle din historie hele tiden? Måske kan de hjælpe med at få fortalt din psykiater, at du mærker ensomheden og at det fylder rigtig meget for dig.
Du er rigtig god til at beskrive, hvordan du er træt af at tage initiativ hele tiden. Har du tænkt på at tale med en af dine lærere om det? Din lærer kan måske give dig nogle nye ideer til, hvordan du kan tage initiativer, så du igen får mod på det. 

Nogle gange kan det være svært at få venner eller veninder, fordi man ikke deler de samme interesser. Har du nogen interesser eller kunne du tænke dig at få det? Det man fx være sport eller musik. Gennem en interesse kan du måske møde en pige, der kunne blive en rigtig gid veninde.

Du fortæller, at du går i en gruppe for ensomme unge. Har du i den gruppe talt om, at du er træt af at blive ved med at tage initiativ? Jeg kan forestille mig, at der er andre i gruppen, der har det ligesom dig. Det kunne måske være et godt tema at tale om. Det kan være at de andre unge har nogle gode ideer, som du man bruge.

Du fortæller også, at gruppen ikke har åbent så tit. Er der en af pigerne fra gruppen, som du kunne tænke dig at se mere til? Så kan I jo mødes uden for gruppen. Det behøver jo ikke være en, som du kan forestille dig kunne blive en rigtig tæt veninde, men en du kan dele erfaringer med.

Du får lige det her link med, som du måske allerede kender.

Jeg håber, du kan bruge de ideer, jeg har givet dig. Og endnu mere så håber jeg, at du kan bevare din kampgejst. Måske vil www.Headspace.dk være et sted, hvor du kan få rådgivninge og møde andre unge.

Kæmpe knus og kram fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat