Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige fra 7. Klasse,

Det lyder bestemt ikke rart, det du oplever. Det er hårdt at føle sig udenfor, og det er vigtigt, at der gøres noget ved den følelse. Godt at du har skrevet her.

Jeg lægger mærke til i dit brev, at du viser overskud overfor de andre piger, og at du er glad på deres vegne. Det er bare så flot af dig. Jeg synes, at det siger meget om dig som person, at du på trods af at føle dig udenfor, udviser det overskud.

Jeg synes det er strengt, at du ikke er blevet inviteret med til fødselsdagen, når nu I kun er 4 piger i klassen. Jeg tænker også, at eftersom det er en ny klasse, burde de voksne være opmærksomme på, hvordan I fungerer socialt. 

Ved din lærer mon, hvordan du har det i klassen? Jeg tænker, at det er en rigtig god idé, hvis du fortæller din lærer, at du har en følelse af ikke altid at være en del af pigernes fællesskab. Din lærer bør hjælpe dig og kan måske sørge for, nogle aktiviteter, der på en naturlig måde samler jer piger.

Jeg synes også, at det vil være rigtig godt, hvis du evt. kan snakke med dine forældre om det du oplever. Det er altid godt at have voksne omkring én, som ved hvordan man har det og hvilke ting, der kan være svære. 

En tredje idé jeg får, er at du måske kan invitere alle pigerne hjem, til noget pige-hygge eller noget andet. På den måde, kan du selv tage initiativ til noget samvær. Så viser du også de andre piger, at du er interesseret i deres venskab.

Jeg synes slet ikke, at det er i orden, at du ikke altid føler dig som en del af pigernes fællesskab, så jeg håber virkelig at nogle af mine idéer kan hjælpe dig. 

Med venlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat