Brev

Ensomhed

Er en dreng på 11 år.

Jeg har kun 4 venner fra min klasse.

Jeg føler at alle de andre ikke gider sådan at spørger mig om noget.

Mange andre fra klassen er venner med alle fra klassen undtagen mig.

Nogle gange lader jeg som om jeg er ked af det.

De spørger mig om jeg er okay, når de føler jeg er det, snakker de videre med de andre.

Dreng, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 11 år. 

Jeg forstår, at du gerne vil være venner med alle fra din klasse. Det forstår jeg godt. Det er rigtig rart at være en del af fællesskabet og føle at man kan tale med alle.

Du lyder som en sød dreng, som jeg tænker er rar at have som klassekammerat. Det virker som om de andre også gerne vil dig og ikke er ligeglade med, hvordan du har det. Måske kan det være svært at spørge om mere end “er du okay?”, hvis man ikke føler at man kender hinanden så godt.

Er der noget, du tænker, at der kunne ske for, at I alle kan være mere sammen? Eller en måde, du kan starte en god eller en sjov samtale med nogle af dine klassekammerater? Det kan også være, at der er noget du er rigtig dygtig til for eksempel en leg eller en sportsgren, som du kunne invitere de andre med ind i? Du lyder nemlig som en der kan få venner og oven i købet har fire kammerater i klassen. Det fortæller mig, at du er sådan en andre gerne vil være sammen med.  

Har talt med dine forældre eller dine lærere om dit ønske? Jeg tænker, at de voksne kan være med til at hjælpe jer med at I er mere sammen på kryds og tværs i klassen. Det kan støtte jer til at få et endnu bedre fællesskab i klassen. Måske kan I holde noget fælleshygge inden sommerferien og lave aftaler om at være mere sammen, også i ferien

Hvis du har lyst, kunne du måske vise dit brev og mit svar til dine forældre eller dine lærere.

Jeg ønsker dig alt det bedste

Med venlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat