Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Tusind tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at det hele føles rigtigt svært, for følelsen af ensomhed og ulykkelighed er stærke følelser. Jeg er sikker på, at rigtig mange andre unge piger kan genkende din historie. Mange unge piger kæmper med lige netop det samme, som du oplever lige nu, netop at der er kamp om veninderne.

Desværre er der mange, der er så usikre på sig selv, at de bliver nødt til at sprede løgne om andre for at føle sig "stærkere". Kunne det tænkes, at din tredje veninde har følt sig bange for, om hun blev ensom, så hun troede, at hun blev nødt til at sprede løgne om dig, så HUN ville få vennerne og ikke dig?

Uanset om det kan være forklaringen eller ej, så er det selvfølgelig ikke i orden, at der bliver spredt løgne om dig, så du mister venner.

I dit brev skriver du, at du engang blev mobbet meget, men at dine 3 venner hjalp dig igennem mobningen. Jeg tænker, at hvis disse venner havde så meget lyst til at hjælpe dig dengang, så har de måske stadig lyst til at være venner, men de er måske bange for at blive ramt af ensomhed og løgne, hvis de går imod den tredje veninde. Tror du, det kan have noget med det at gøre?

Det mest nærliggende ville være at gå hen til de to andre venner og fortælle dem, at det er løgn, det som er blevet sagt om dig, men det kan godt være rigtig svært, og måske har du allerede prøvet at snakke med dem..? Min tanke omkring løgnene og den tredje veninde er, at det er meget stærke følelser, der er involveret. Måske ville det være en god ide at finde en voksen, som du stoler på, som kan hjælpe med at samle vennerne, så I kan få snakket sammen. Hvem ville mon være god til at forstå, hvad der foregår, og til at "styre" en god snak mellem jer? Kan du komme i tanke om nogen?

Du skriver, at du kom til at skære i dig selv, det gør mig rigtig bekymret. Jeg tror, at du vil blive meget glad for at dele dine tanker og følelser med en sød voksen, det kan man virkelig godt have meget behov for, når det gør ondt indeni. Måske kunne du starte med at ringe her til BørneTelefonen på 116 111 og snakke med en rådgiver - så kan I sammen prøve at finde frem til, hvem der vil kunne hjælpe dig. Lyder det som noget, du har lyst til at prøve?

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat