Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Hvor er det godt, du skriver ind til os, og fortæller hvordan du har det. Det viser mig, at du gerne vil gøre noget for at ændre på din situation. Det er ikke særlig sjovt at gå rundt og føle sig ensom.

Du skriver, at der er en pige i din klasse, som synes, det er meget irriterende, når du prøver at være dig selv. Det lyder ikke særlig rart, at hun bliver irriteret over det. Det er meget flot, at du prøver at være dig selv, og det skal du bare blive ved med – når du har brug for det.

Jeg tænkte på, om du har talt med din lærer om det? Det er nemlig din lærers ansvar at sørge for, at I alle har det godt i klassen. Og at der ikke er nogen der er kede af det eller ensomme. Kunne du prøve at tale med en voksen på skolen om det?

Udover din lærer, vil det også være en rigtig god ide at tale med nogle andre voksne om det. Kunne du forestille dig, at fortælle dine forældre om hvordan du har det? Eller har du en moster, mormor eller en anden som du kan stole på og fortælle om det?

For rigtig mange børn, og også voksne, er det rart at fortælle andre om, hvordan man har det. Så skal man ikke gå rundt med tankerne alene og det giver tit en bedre følelse. Du skriver også, at du overtænker, og derfor tænker jeg at det måske kan hjælpe dig at få det fortalt til nogen, i stedet for at bære de svære tanker alene? Hvad tænker du om det?

Du skriver i dit brev, at du er dårlig til at få nye venner, men at det er nemt nok online. Det er rigtig godt, at du er god til at få venner online. Så skal du bare øve dig i virkeligheden. Det kan nogle gange være svært, men hvis du tænker, at du bare skal være dig selv, så er du godt på vej.

Jeg vil også foreslå dig, at tale med din lærer. Din skole skal sørge for, at I kan være sammen og hjælpe jer til at være gode venner med hinanden i klassen.

Jeg tænkte på, om du går eller kunne forestille dig at gå til noget? sport, musik eller andet?

Til fritidsinteresser er man flere sammen, og det kan nogen gange være nemmere at få venner, når man laver noget, som alle kan lide og er sammen om det. Det kunne du tale med dine forældre om?

Jeg håber at mit svar kan hjælpe dig med, hvad du skal gøre nu, og så sender jeg en masse varme tanker din vej. Hvis du har lyst kan du læse mere om venskaber på dette link: Venskaber

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at skrive igen eller ringe til os på BørneTelefonen på 116111 hvis du har brug for det.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat