Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom. Pige 12 år

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Hvor er jeg glad for at du skriver ind til os, og at du er så modig at dele de mange store tanker du går og bærer rundt på. Det er der mange mennesker der kan have svært ved, så det er sejt at du åbner op om dine følelser!

Du fortæller mig, at du har haft det skidt det sidste års tid. Allerførst kommer jeg til at tænke på Corona. I hvert fald har rigtig mange børn og unge skrevet ind til os det seneste års tid, fordi de har været ensomme – også på grund af Corona.

Mange fortæller, at det først var svært at skifte til hjemmeskole. Men det har også været super svært for mange at starte i skole igen. Mange fortæller mig, at de er ramt af ensomhed og ikke rigtig kan se en mening med livet.

Det kan sagtens være, at det ikke lige er sådan for dig. Men du er slet ikke alene om at føle ensomhed og have selvmordstanker.

Jeg tænker også, det må være svært, at din veninde ikke rigtig har forstået, hvad du mente. Så kan man komme til at føle sig endnu mere ensom.

Ensomhed kan være lidt svært at forstå, hvis man ikke selv har følt det – så at din veninde ikke har forstået, betyder ikke, at hun ikke er interesseret i at vide, hvordan du har det. Måske er det bare lidt svært at forstå. Jeg håber, det giver mening.

Men jeg synes, det er virkelig sejt, du forsøgte at forklare – både dine forældre og din veninde. Mon du kunne prøve at sætte dine forældre ned en ekstra gang?

Hvis du kan, så tror jeg det ville være en god idé at åbne op om de helt svære tanker. Jeg er sikker på, at din mor hellere vil vide hvad du går og tænker på, end ikke. For hvis dine forældre ved det, kan de måske også få din nye skole til at tage ekstra godt imod dig. Kan du mon følge mig?

Måske du kan bruge dit brev og svaret her til at starte samtalen? Nogen gange er det nemmere at skrive ting ned og så kan dine forældre læse det og starte samtalen med dig ud fra disse to breve?

Du kan også se en god video her om, hvordan man snakker om noget svært: https://www.youtube.com/

Jeg tror på, du har modet til at gøre det. Måske du vil opleve, det er en lettelse bare at få sagt det med selvmordstankerne højt til nogen.

Du har allerede vist hvor sej du er ved at tage fat i din tætte veninde og forældre.

Jeg tror du kan, og hvis du har brug for at tale mere, er du hjertens velkommen til at skrive igen eller ringe ind til os på tlf. 116 111. Her kan du også øve dig i at sige de svære tanker højt. Vi vil altid gerne lytte, og du er helt anonym, hvis du ønsker det.

Kram og en masse gode tanker fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat