Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom og bange

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev og godt du skrev herind.

Det lyder til, at du ikke har haft det godt i noget tid. Flere år er lang tid ikke at have det godt i.

Du beskriver dig selv som en glad og kreativ pige før du begyndte at blive trist og ensom. Ved du mon hvad der medførte det skift i dit humør? Sidder og tænker på om det var fordi mange af dine venner flyttede? Jeg har nemlig talt med mange unge, som når deres gode venner flyttede, oplevede en enorm ensomhed.

Du skriver du går hos en psykolog, men at det ikke hjælper. Måske taler din psykolog og dig ikke så godt sammen? Måske skal du have mere hjælp end du får lige nu? Jeg sidder og tænker på om dig og dine forældre ikke skulle have en ærlig snak om hvordan du går og har det, så kan det være at de bedre kan komme til at forstå dig. Måske kunne du vise dem dette brev? Derudover tænker jeg, at det måske kunne være en idé at bestille en tid hos din egen læge. Han/hun kunne måske lave en depressionstest på dig, for at se om du har brug for noget behandling? Du kan også tale med din læge om du ikke føler snakkene hos psykologen hjælper, måske du har brug for hjælp til at finde en anden psykolog. Det er helt ok at skifte, for det handler jo om kemi, at man føler sig tryg, så du kan åbne op og få den hjælp og støtte du har brug for. Det kan godt være du har fået lavet en test hos lægen før, men depressioner kan udvikle sig og blive værrere, hvilket kan betyde, at de også skal behandles på en anden måde.

Hvis man har det som dig, så er det heller ikke nemt at skabe nye venskaber. Det har man simpelthen ikke overskuddet til. Så du skal ikke slå dig i hovedet over, at du ikke kan skabe nye venskaber lige nu. Du skal først have hjælp til at få det bedre, så den glade og kreative pige, som du stadigvæk har derinde, kan komme frem igen.

Sidder og tænker på om du stadigvæk har kontakt med dine venner, som nu er rundt om i landet. Måske de kunne være gode at snakke med lidt engang imellem. Hvis I har mistet kontakten, så kunne du måske skrive til dem? Måske det kunne bringe lidt lys ind i dit liv.

Ønsker dig alt det bedste.

De varmeste hilsner

Børnetelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat