Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom når jeg er sammen med andre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11

Jeg kan godt forstå, du ikke helt ved, hvad du skal gøre, for det med at føle sig ensom, kan være rigtig svært at sætte ord på. Alligevel har du faktisk fået sat ord på det her i dit brev, og du beskriver det rigtig godt. Man kan nemlig godt føle sig ensom, selv om man er sammen med andre. Og det kan måske gøre det endnu sværere at forklare for andre - eller at opdage.

Når jeg læser dit brev, kommer jeg til at tænke på, at din lærer måske har på fornemmelsen, at der er nogle i din klasse, der føler sig ensom... Måske ved hun allerede, hvordan du har det? Er det noget, du har talt med din lærer om? Selv om det ikke var rart at komme til at græde til pigemødet, har det i hvert fald betydet, at de andre ved, hvordan du har det. Og måske kan det hjælpe til, at de andre i klassen tænker over, at de skal være opmærksomme på dig. På den måde kan din lærer hjælpe dig og de andre til at finde ud af, hvad I i klassen kan gøre, når der er nogle, som føler sig ensom.

Du skriver, at du rykker dig væk fra dine veninder, når du føler dig ensom sammen med dem. Jeg er nysgerrig på, om du rykker dig væk fordi du føler dig overset af de andre? Jeg tænker, at hvis man føler sig overset, så kan en følelse af ensomhed trække ind over en. Jeg bliver også nysgerrig på, om det hjælper dig at rykke lidt væk fra dem? Får du det bedre af det? Jeg gætter på, at det kan være noget, man gør for at se, om de andre lægger mærke til, at man er væk... Hvis det er tilfældet, tænker jeg på, om du har mod på at gøre noget, som i stedet vil gøre dem opmærksom på dig? Det kan fx være at begynde at tale om noget, du synes er spændende. Hvad tænker du om det?

Måske vil du gerne have, at de andre spørger dig om noget, og at de opdager, at du rykker dig væk? Det kan godt være lidt svært at sige direkte til dem, hvis man har det sådan, for det ville jo være bedre, hvis de gjorde det af sig selv. Måske kan du fortælle din lærer, at du gerne ville have, at de andre gjorde noget, når du rykkede dig væk. Så kan din lærer tale lidt med dem om det. Det virker jo som om, din lærer rigtig gerne vil hjælpe. Hvis det er lettere for dig, at dine forældre taler med din lærer, kan du måske vise dem dit brev og mit svar, og så kan de støtte dig og få talt med din lærer.

En stor krammer til dig fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat