Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom, ignorert og brugt!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år. Det er meget fint udtrykt, når du skriver, at du føler dig ensom, ignoreret og brugt. For det er præcis sådan, man får det, når man bliver mobbet. Du bliver nemlig brugt til at opretholde mønsteret i din klasse, hvor der er så stor utryghed, at der altid er mindst én, der skal holdes udenfor. Og det fører tit til ensomhed. Jeg kan godt forstå, at du tit er ked af det, for det er meget ubehageligt at blive ignoreret. Det, der foregår i din klasse, er mobning. Når der er mobning i en klasse, er det altid fordi klassens elever ikke har lært at være sammen på en ordentlig måde. Det er altså ikke dig, der er noget i vejen med, men klasseklimaet. Klassen har simpelthen brug for at øve sig i at give plads til alle. Derfor har I brug for, at der er nogle af jeres lærere, der hjælper jer. Du kan læse mere om mobning på vores hjemmeside. Du skriver ikke, hvor meget dine lærere ved om problemet med mobning, eller om der tidligere er blevet gjort noget ved det. Men det er tydeligt, at klassen har brug for hjælp stadigvæk. Derfor vil jeg råde dig til at snakke med den lærer, du har mest tillid til. Du kan evt. vise dit brev, hvor du meget tydeligt beskriver, hvad der sker i din klasse. Alle skoler skal have en plan for, hvad der skal ske, hvis der er mobning i en klasse. Måske har din skole sådan en plan? Mange skoler har også en AKT- lærer, der er særlig uddannet til at hjælpe klasser med problemer. Måske har I sådan en lærer? Hvis I ikke har en AKT-lærer på skolen, er der måske mulighed for, at I kan få hjælp fra vores Skoletjeneste, der mod betaling tager ud på skoler og hjælper klasser med problemer med mobning. Det kan godt være, at du ikke selv er klar over det, men jeg er ret sikker på, at der er andre i din klasse, der heller ikke er tilfredse med den måde, I er sammen på. Der må være mange, der også har set det mønster med udelukkelse, og som er bange for at sige noget, fordi de ikke vil risikere selv at blive lukket ude. Så hvis det lykkes at få ændret klassens måde at være sammen på, kan du være stolt over, at du tog initiativ til det og gjorde noget godt ikke bare for dig selv, men for resten af klassen også. Hvis du tænker, at der allerede er blevet gjort meget i din klasse for at ændre klasseklimaet, er der også den mulighed, at du snakker med dine forældre, om du måske kan flytte klasse eller skole. Sommetider kan det være en god idé, at komme væk fra de usunde omgivelser og i stedet blive en del af en mere velfungerende klasse. Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen  

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat