Brev

Ensom i gymnasiet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M på 18 år.

Hvor er det godt du skriver herind omkring dine overvejelser omkring at skifte gymnasium. Det lyder til at du har gjort dig rigtig mange tanker omkring for og imod for at skifte til en anden skole. Jeg vil starte med at rose dig for, at du allerede har inddraget dine forældre i hvordan du har det. Hvor er det dejligt, at du har en god familie og en sød kæreste til at støtte dig.

Du skriver at du græder, at du ved at du ikke kan holde ud at gå på skolen et år mere. Mit råd er derfor at du og dine forældre skal gøre to ting. 1:  Jeg synes I skal bede om at komme til en snak og en rundvisning på den anden skole. 2: Jeg synes, at du (og måske også dine forældre) skal tage en snak med en lærer på den nuværende skole omkring din manglende trivsel. Er der en af lærerne, du ville kunne snakke med omkring det, at du overvejer at skifte skole, da du ikke trives socialt og at du oplever at der er meget bagtaleri i klassen? Når I har gjort disse to ting, så tror jeg du vil føle dig bedre i stand til at træffe valget omkring, hvorvidt det kan blive bedre der hvor du går, eller om du skal tage springet og skifte skole.

Jeg synes i hvert fald på ingen måde, at du skal pines med at gå i 3.g. et sted, hvor du er så ked af at gå, at du græder af ulyst - så er det altså bedre at skifte skole.

Jeg kan i øvrigt godt forstå, at du er træt af negative folk og mennesker der bagtaler. Hold bare fast i, at det ikke er værdier, du synes om. Jeg synes faktisk, det er helt okay, at man siger fra over for disse ting. Har du mon sagt til din nuværende veninde, at du føler hun nedgør dig? For måske er hun ikke klar over, at det er det, hun gør, eller hvordan det føles for dig?

Jeg håber, du kan bruge mine råd og hvis du har mere du vil drøfte, så må du endelig kontakte BørneTelefonen igen. Vi vil meget gerne hjælpe.

Mange kærlige hilsner fra Børnetelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat