Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ensom hed og navøstligtiet

jeg føler mig ensom og utilfreds med min krop jeg har venner men jeg føler ikke de kan lide mig

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Hvor er det fint, at du skriver ind til os. Jeg kan se, at du føler dig ensom og at du er utilfreds med din krop. Jeg vil gerne give dig et par råd med på vejen.

At være ensom er en rigtig trist følelse at sidde med. Man kan sagtens føle sig ensom selvom man egentlig har venner. Du føler ikke, at dine venner kan lide dig. Det kan jeg godt forstå får dig til at føle dig ensom. Kan du mon snakke med en af dem om den følelse?

Måske kan du sige til en af dem, at du går rundt og føler dig ensom. At du ikke føler, at de kan lide dig. Jeg kan godt forstå, hvis det er en svær snak at starte. Men måske er de andre slet ikke klar over, at du går og har det sådan. Så kan det være, at de kan ændre nogle ting, så det bliver anderledes. Er det måske en mulighed for dig?

Du kan også læse mere på vores side om venskaber. Der kan du få råd til, hvordan du får nye venner eller se, hvad du kan gøre for ikke at føle dig ensom mere. Du kan også læse andre børns breve om ensomhed. Du finder siden her.

Så vil jeg også sige, at jeg lige nu snakker med mange børn og unge, som føler sig meget ensomme. De er ved at være rigtig trætte af at gå i skole derhjemme på grund af Corona. Mange af dem siger også, at de har det som om, deres venner ikke kan lide dem, fordi det er så svært at have kontakt, når det hele skal foregå over computeren. Kunne det mon også være sådan for dig?

Hvis du har lyst, kunne det være, at du skulle prøve at snakke med din lærer om det? Du kan spørge, om I kan mødes alene over computeren, og så kan du fortælle din lærer, at du ikke rigtig føler, dine venner kan lide dig, og du er i tvivl om, hvad du kan gøre ved det. Det kan godt være en lettelse, at nogen ved, hvordan du har det.

Du skriver, at du ikke kan lide din krop. Det er meget normalt, at man tænker meget over sin krop og dens udseende, når man er i din alder. Måske er den begyndt at forandre sig lidt. Der kommer hår steder, der ikke plejer at være hår og måske er du begyndt at få bryster. Måske er det slet ikke begyndt endnu, men nogle af dine klassekammerater er begyndt at se anderledes ud.

Måske handler det slet ikke om puberteten, når du skriver, at du ikke kan lide din krop? Man kan være ked af sin krop på mange måder. Jeg tror, at langt de fleste har noget ved deres krop, som de ikke bryder sig så meget om. Er der mon nogen, som du kan snakke med det om?

En ven/veninde, en søskende, en forælder eller en anden voksen? Måske kan du spørge om de også har noget ved deres krop, som de ikke kan lide. Du kan prøve at fortælle, hvorfor du ikke kan lide din krop. Jeg tror, at du vil opleve, at langt de fleste kender de følelser som du går rundt med.

For rigtig mange børn hjælper det at tale med andre om de ting, de går rundt og tænker over. Alene det at få snakket om det, kan sommetider hjælper. Hvad tænker du mon om det?

Du har været så god til at skrive herind. Jeg tænker, at du skal bruge den styrke til at få snakket med flere om de tanker, som du går rundt med.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar til noget. Ellers er du altid velkommen til at skrive til os igen. Du er også meget velkommen til at ringe til os på 116111. Vi vil rigtig gerne snakke med dig om alle dine tanker og spørgsmål.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat