Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng 15 år.

Hvor er godt at du skriver til os, for problemer og bekymringer har det nemlig med at vokse sig større, hvis ikke man deler dem med nogen. jeg vil rigtig gerne forsøge at give dig nogle idéer til, hvordan du kan komme ud af ensomheden.

Jeg taler med mange unge, der i større eller mindre grad går rundt og føler sig ensomme. Når man føler sådan, kan man godt komme til at tænke, at der er noget i vejen med en. Er det nogle tanker, du kan genkende? Men du skal bare vide, at der bestemt ikke er noget i vejen med dig. Hvis jeg har forstået dig rigtigt, så er du flyttet til en ny skole og det kan godt lige tage lidt tid at falde til et nyt sted. Men jeg tror på, at der alle steder findes muligheder for at finde gode venner og bekendte og du finder også nogen venner.

Du fortæller, at du føler, at dine klassekammerater ignorerer dig og det er bestemt ikke nogen rar følelse at gå rundt med. Det kan godt være, at de ser det på en anden måde – men dine følelser er vigtige at lytte til. Nogen gange når der kommer en ny i klassen, så kan de andre elever godt blive lidt usikre på sig selv, også selvom de har gået længe i samme klasse. Nogen kan blive usikre på, om de nu ikke er en del af fællesskabet, hvis du “tager” pladsen. Klassen skal ligesom til at finde hinanden igen med den nye elev. Det tager lidt tid og selvom man er den nye, så kan det være nødvendigt at være den modigste i den nye klasse.

Jeg tænker på, om det kunne være en ide, at du melder dig til en fritidsinteresse med nogle fra din klasse. Måske der er nogen, der går til fodbold eller anden sport, som du også vil synes er sjovt? Det kunne også være, at du kunne invitere nogle kammerater hjem til noget pizza en aften eller måske I kunne spille eller se en film?  Hvis det går hjemme hos dig, så kunne det være en tur i biografen eller andre ting, som du fornemmer vil være godt at lave sammen. Det kunne måske være en måde at lære dine klassekammerater bedre at kende på og omvendt. Det kunne også være en mulighed for dem at lære dig bedre at kende på. Hvad tænker du om den ide?

Hvordan har du det med at snakke med folk, du endnu ikke kender så godt? Hvis det er en udfordring for dig, vil jeg anbefale dig, at du stille og rolig prøver at øve dig i at starte små samtaler med dem omkring dig. Prøv at se hvem du synes godt om og snak med den eller de personer. Det kan hjælpe lidt på usikkerheden blandt jer. Jeg tror nemlig, at de andre også er lidt usikre.

Jeg håber, jeg har kunnet give dig nogle idéer, som du har lyst til at prøve af. Jeg tror på, at der findes folk omkring dig, der gerne vil have dig som ven.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat