Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev. Det er rigtig godt, at du skriver brevet og på den måde gør noget for at ændre på det, der er svært for dig.

Allerførst vil jeg gerne sige, at det ikke er dit ansvar, at der er en god trivsel i din klasse. Det er lærerne og de andre voksne på skolen, der skal være med til at sørge for, at alle trives og har det godt. Derfor er det super vigtigt, at du ikke står alene med dine oplevelser.

Du spørger, hvad du skal gøre, for at pigerne i din klasse ikke holder dig udenfor og bedre kan lide dig. Jeg tænker på, om dine forældre ved, hvordan du har det i klassen? Dine forældre kan måske hjælpe dig med at tale med lærerne. Dine forældre kan også støtte dig i, at det ikke er dig, der er noget galt med, og at det er helt ok, at du er følsom og bliver ked af det, når de siger grimme ting til dig.

Jeg bliver nysgerrig efter, om der er en lærer, som du har særlig meget tillid til? Hvis der er det, så kan du vælge at tale med ham eller hende. Enten alene eller også sammen med dine forældre. Det kan også være en anden lærer end dem, du har lige nu. Måske havde du en lærer i de mindre klasser, som du har været rigtig glad for. Læreren kan hjælpe dig med at tale med de lærere, du har nu. Er det mon en mulighed?

Det kan være svært at komme i gang med at forklare, hvordan du har det. Hvis du har lyst, kan du vise dit brev og måske også svaret til lærerne. På den måde får du vist dem, at der foregår ting, som ikke er ok, og at det gør dig ked af det.

Måske er der også andre i klassen, der føler lige som dig. Ved du, om der er det? Måske er der andre i klassen, der tænker, at det ikke er i orden, at folk ikke svarer dig og siger grimme ting til dig. Andre kan være bange for at sige noget til dem der gør det, fordi de er usikre på, om det så går ud over dem. Derfor er sådan noget ofte et klasseproblem og ikke kun et problem for en enkelt elev.

Jeg håber virkelig, at du finder ud af, hvordan du bedst får sagt højt, hvad der sker i din klasse. Det er sejt, at du nu har taget hul på det. Og det vil være rigtig godt for hele klassen, hvis trivslen i klassen blev bedre.

Kærlige tanker fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat