Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom

Hej jeg er en dreng på 12 år.

Jeg er en af dem der har været i klassen mest men også den der er blevet mobbet mest.
Og jeg er rigtig forviret nu hvor at folk i min klasse har taget kvælertag på hindanen og jeg føler mig ikke tryk mere

Jeg er forvirret og ensom..

Mvh En dreng på 12 år

Dreng, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 12 år

Det lyder slet ikke godt, at de ting sker i din klasse. Jeg kan godt forstå, at du ikke føler dig tryg. Det skal jo stoppes, så alle er trygge igen.

Har du mon talt med dine forældre eller din klasselærer om det?  Det, synes jeg, at du skal gøre. De voksne skal altså hjælpe jer. Derfor er det vigtigt, at de voksne ved det.

Når du synes, at det er utrygt at gå i din klasse, så er der helt sikkert også andre, der har det sådan. Men de siger det nok ikke højt, fordi de er bange.
Sådan er det ofte i klasser, hvor der er mobning, og hvor man er voldelige overfor hinanden. Din klasse har brug for vosken hjælp til få det godt, for det kan og skal I ikke selv klare.

Man kan godt lave en aftale med sin lærer eller sine forældre om, at ingen får at vide, at du har fortalt, hvad der sker i klassen. Så de andre ikke kommer efter dig på grund af dét.

Din lærer kan sagtens snakke med klassen om ting, og fortælle at læreren selv har lagt mærke til, at der sker ting i klassen. Så det ikke pludselig er din skyld. Forstår du?

Der skal voksenhjælp til at få en klasse til at fungere, og det synes jeg, at du skal bede om.

Og så skal du tænke på, at de af dine klassekammerater, der tager kvælertag og mobber, heller ikke har det godt. Hvis de havde det godt, ville de ikke mobbe og tage kvælertag, som de gør. 

Der er nok også en AKT- lærer på din skole,, som hjælper klassen med at stoppe mobning og få det godt med hinanden. 

Og en sidste udvej: Hvis du allerede har talt med dine forældre og din klasselærer, og intet har hjulpet, så synes jeg, at du skal tale med dine forældre om et skoleskift. Det kan ikke være meningen, at du skal blive ved med at gå i en klasse, hvor du ikke har det godt, og hvor problemerne ikke bliver løst.

Hvis du har brug for at tale lidt mere om det, må du meget gerne ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116111. Det er gratis, og du er anonym. Det kan du overveje. Vi vil rigtig gerne tale med dig.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen
 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat