Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng

Tak for dit brev. Det er modigt af dig at skrive herind og din problemstilling lyder som om den fylder en del. Det med kærligheden kan være kompliceret og man kan både få positive og negative følelser, når det omhandler en, man godt kan lide og man kan opleve følelser, som man måske slet ikke havde regnet med. Man kan føle sig akavet på en måde, man ikke har prøvet før og man kan blive utrolig bevidst om sig selv. Mon du har haft det sådan eller på en helt anden måde?

Du skriver, at du gerne vil have hjælp til at overvinde den akavede stemning, så du ikke føler dig ensom i forhold til kærlighed. Jeg håber, at det her brev kan hjælpe dig med, hvad du kan gøre fremover.

Øv - at sidde overfor en man rigtig gerne vil gøre et godt indtryk på, og så bare føle sig helt forkert! Jeg tror du deler den oplevelse med flere end du måske tror. Jeg har i hvert fald talt med andre, som bliver sådan lidt "over-bevidste" om sig selv og er bange for at sige noget dumt, når de gerne vil gøre et godt indtryk. Sommetider kan det derfor være en hjælp at tage nogle dybe indåndinger og tænke på nogle ting, som får dig til at slappe af – det kunne for eksempel være sider ved dig selv, som du godt kan lide eller at du i det hele taget er i gang med at tale med en pige, som du kan lide – det er jo et godt skridt. Man kan også vende det om og sige til sig selv, hvad er det værste du kan sige? Nogen gange er man mere kritisk overfor sig selv, end andre er. Man kan derfor godt føle sig mere akavet end andre oplever situationen. Giver det mon mening? Måske kunne det være en hjælp at tænke på i situationen.

En anden hjælp kan måske være at tænke på, hvilke ting eller emner, som du synes kunne være gode ting at tale med en pige om. Det kan måske være ting, hvor du selv har noget at fortælle, noget du ved pigen kan lide eller måske noget I kan grine af sammen. Måske kan det løse stemningen op og få dig til at slappe mere af. Kunne det mon være en mulighed?

Måske kan det være rart for dig at tale med en eller flere af dine venner om det. Det kan være, at de har gode råd til, hvad man kan tale om og hvad man kan gøre for at føle sig mindre akavet. Det kunne måske være, at du kunne høre, hvad de normalt taler med piger om. Det kunne måske være en hjælp til at få samtalen i gang med en pige. Hvad tænker du om det?

Det kan tage noget tid før man finder en person, som man falder for og synes er helt vildt sød. Nogle gange kan man godt have det sådan, at man bare gerne vil have, at hun dukker op, når det passer en selv. Men som du nok har hørt flere gange, kan det godt tage noget tid og nogle gange kommer det også, når man ikke venter det. Det kan være irriterende at få at vide. Derfor tænker jeg, at det samtidigt er godt at lave ting, som man kan lide at lave og som gør en glad – mens man venter på, at man møder en pige, som man har det godt sammen med.

Jeg tænker, at de fleste er nervøse i situationer, hvor de gerne vil gøre et godt indtryk. Det kan faktisk for nogen være en hjælp at tænke, at man er god som man er. Jeg ved ikke, om det giver mening?

Du er velkommen til at ringe til BørneTelefonen, hvis du vil tale med en om det hele. Nummeret er 116 111 og du vil være helt anonym. Ellers er muligheden at chatte med en rådgiver fra BørneTelefonen. Du kan komme ind på siden ved at trykke på det her link:

http://www.bornetelefonen.dk/raadgivning/Basechat.aspx

 . Der er også breve fra andre i din situation - dem kan du læse på vores Brevkasse side. Måske kan nogle af de svar de andre har fået, inspirere dig?

Jeg håber, at det her brev kan hjælpe dig med at få et mere afslappet forhold til at tale med piger, så du ikke føler dig ensom i forhold til kærlighed. Det er modigt af dig at skrive herind om det.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat