Brev

Ensom

Hej

jeg er en pige på 12 år og jeg følger made at min familie hader mig

og de bruger vold på mig

og ingen kan lide mig

så jeg går et sted hen hvor ingen personer er og så grader jeg

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 12 år

Jeg bliver meget bekymret for det du skriver om vold mod dig. Det er vigtigt, at du får hjælp til at volden stopper derhjemme og du får det godt. Det er ikke lovligt at bruge vold mod børn i Danmark. Det betyder, at du har ret til at få hjælp så volden stopper. 

 Det er flot af dig at skrive herind og jeg tænker, at du skriver fordi du ønsker at tingene skal blive meget bedre derhjemme.

Det er bare så vigtigt, at du snakker med en voksen om det. Du kan vise brevet til en voksen, så skal den voksne hjælpe dig, så du ikke bliver slået igen.

Måske kunne det være en lærer på din skole, en sundhedsplejerske eller socialrådgiver på din skole eller en klassekammerats forældre? Kunne det være en mulighed for dig?

Du kan også ringe/skrive til BørneTelefonen 116111, så kan vi hjælpe dig mere med at få hjælp. Alle børn har ret til en god og tryg barndom - uden vold og trusler. 

Jeg håber du har mod på at snakke med en voksen, som kan trøste dig og skal hjælpe dig med at volden stopper. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat