Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom

jeg tror jeg er ensom for jeg har lavet en fantasi verden hvor jeg er en anden og nogle gange er det så slemt at jeg kommer til at overbevise mig selv om det er rigtigt

hvad skal jeg gøre

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit brev, hvor du skriver om din fantasiverden og din ensomhed. Du fortæller, at du meget af tiden lever i en fantasiverden, som kan være svær at komme ud af igen. Jeg kan godt forstå, at det er dejligt at drømme sig væk ind i en verden, hvor tingene er lige sådan, som du godt kunne tænke dig.

Det er meget almindeligt, at man fantaserer om en, som man f.eks. godt kunne tænke sig at være som. Det lyder som om, du er god til at fantasere og forestille dig andre verdener. Jeg tænker på, om det mon ville være godt, hvis du skrev dine fantasier, dine historier ned? Måske som en dagbog? Det kunne måske også blive til nogen gode stile, som du kunne bruge i dit skolearbejde? Jeg ved ikke, om det måske kunne være et forsøg værd?

Du fortæller, at du føler dig ret ensom. Er dine fantasier mon startet, efter at du begyndte at være ensom? Måske kunne det være godt, hvis du kunne begynde at være noget mere sammen med andre, så du ikke føler dig så ensom..? Er der mon nogen af de andre piger fra klassen, som du kunne lave noget sammen med? Eller har du nogen interesser, som du kunne begynde at dyrke i din fritid? Ofte er det nemmere, at blive venner, når man er sammen om noget.

Jeg tænker også på, om du mon har snakket med nogle voksne om, hvordan du går og har det? Ved dine forældre mon, at du føler dig ensom og lever i din egen fantasiverden? Eller er der nogle andre voksne i dit liv, som du kan snakke med? Det kunne være din lærer eller evt. sundhedsplejersken på skolen? Kunne du måske tale med en voksen i din nærhed?

Du er også velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale med en rådgiver om dit liv.

Held og lykke og kærlig hilsen BørneBrevkassen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat