Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år,

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen. Når jeg læser dit brev, lyder det som om, at der er flere ting, der er svære i dit liv lige nu - ting som måske kan være svære at løse alene (?), derfor tænker jeg, at det er godt, du har skrevet til BørneBrevkassen - for jeg vil rigtig gerne hjælpe dig.

Du fortæller, at du ikke har det så godt for tiden, men at du ikke har lyst til at fortælle det til dine forældre, der lige er blevet at skilt.

Jeg tænker, at det lyder meget naturligt, at du ikke har lyst til at fortælle det til dine forældre (lige nu). Mange af de børn, jeg har talt med, hvis forældre netop er blevet skilt, har ofte svært ved at fortælle deres forældre om deres bekymringer, fordi de ikke vil såre eller presse deres forældre yderligere - Mon det er sådan, du har det..? 

Måske du før dine forældre blev skilt, godt kunne fortælle dem om dine bekymringer..? Jeg tror, uden at vide det med sikkerhed, at dine forældre gerne vil vide, hvad der rør sig i dit liv. Jeg tror de gerne vil vide, hvad der bekymrer dig, vide hvad der gør dig glad, og vide hvad der gør dig ked af det - for at de på den måde kan støtte og hjælpe dig bedst muligt. (Tror du at jeg har ret i det?)

Selv om dine forældre er skilt, er de begge stadig dine forældre, forældre der skal tage ansvar for dig, hjælpe dig og beskytte dig - og det kan de bedst, hvis du fortæller dem, hvordan du har det - Kan du mon følge mig..?

Du fortæller, at du i skolen ikke har ret mange veninder, og at de bagtaler dig, og holder dig uden for...
Jeg ved ikke, om du ved det, men alle børn har ret til et skoleliv uden mobning. Et skoleliv hvor de bliver respekteret for dem de er, og hvor de bliver behandlet ordentligt af deres klassekammerater. Et skoleliv hvor de trives og udvikles på fagligt og socialt.

Når børn og unge mobbes i skolen og på facebook (som du også er blevet - og det er slet ikke i orden) er det sjældent barnets egen skyld. Ofte er der i klassen (og på facebook) skabt nogen rigtig dumme og uheldige måder at være sammen på. Måder - hvor det er gået hen og blevet normalt at holde hinanden udenfor, normalt at kalde hinanden for grimme ting og ved øgenavne osv. 

At få mobning til at stoppe eller forsvinde kræver ofte hjælp fra de voksne, derfor tænker jeg, at du skal finde en voksen, du har tillid til. En voksen der kan støtte dig, og som kan hjælpe hele klassen både dig, dem der mobber og dem der står og kigger på. Det kan være én af dine lærere på skolen... - eller måske dine forældre (?), et familiemedlem, en pædagog i din klub (?) eller måske den sygeplejerske, som du fortæller om i dit brev. Tror du, at du kan det..?

Jeg tænker, at din spiseforstyrrelse, og det at du skærer i dig selv måske hænger sammen med, hvordan du trives i skolen og i din fritid. Så måske skulle du prøve at åbne op og fortælle, om dine oplevelser på facebook, fortælle hvordan du har det i skolen, og ikke mindst række hånden ud og bede om hjælp...

Når man går alene med svære tanker eller oplevelser kan tingene ofte føles uoverskuelige og svære at håndtere. Hvorimod hvis man får sat ord på, bliver holdt om, og får luft for sine tanker... kan det efterfølgende føles som en stor lettelse. Kan du mon følge mig..?

Hvis du synes, tingene kan være svære at snakke om, kan en mulighed måske være, at du viser en voksen dit brev til BørneBrevkassen og mit svar til dig. Nogen gange kan det hjælpe at tale ud fra et brev.

En anden mulighed kunne også være at du ringede til BørneTelefonen på 116  111 eller loggede på BørneChatten og talte med en af vores rådgivere der - det er du meget velkommen til.

Kærlig hilsen
BørneBrevkassen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat