Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dobbelt liv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej kære pige.

Hvor er det dejligt, at du tog dig mod til at skrive og dele den situation, som du står i.

Først og fremmest er det dine forældres ansvar, at du er glad og får et godt børne- og ungdomsliv. Det er meget vigtigt for børn og unge at have venner og at deltage i sociale fællesskaber.

Du skriver at du har snakket med dem før. Men nogle gange skal man tage sådanne snakke flere gange  – og måske på nye måder før der sker noget.

Du kunne måske også skrive et brev til dem? Enten et fælles brev til dem begge eller blot et til din mor eller far – måske til den af dem som du er mest tryg ved? På den måde kan dine forældre også tænke lidt over deres egen ungdom, og hvad det er, som gør dem utrygge når du er ude.

I kan jo lave aftaler om, at du for eksempel overholder tider for hvornår du skal være hjemme i starten – så vil de måske blive mere trygge med tiden og til sidst kunne slippe tiderne mere og mere. I kunne også lave en aftale om at du ringede eller sms’ede hjem til dem en enkelt gang i løbet af aften, når du er ude? Så de ved at du er okay.

Det vigtige er at i sammen finder frem til nogle regler, som både du og dine forældre kan leve med – uden at der skal være løgne imellem jer fremover.

Du kan i brevet skrive at du har kontaktet BørneTelefonen. Og at vi også har en ForældreTelefon, som de måske kan læse mere om her. På ForældreTelefonen vil der sidde rådgivere klar til at give forældre gode råd til, hvordan man kan løse problemstillinger med sine teenagebørn, når det f.eks. drejer sig om sociale arrangementer, gymnasiefester og valg af venner.

For det kan virkelig være svært at være forældre til unge. Dine forældre skal både give dig frihed men samtidig passe på dig. Det er en svær opgave. Måske de selv har nogle oplevelser fra deres egen ungdom som nu spiller ind i deres regler for dig. Måske de også har hørt en masse fra medierne, som kan bekymre dem.

Husk også at fortælle dine forældre om de positive ting, du føler for dem og kan komme i tanke om. Og at du ønsker en løsning på situationen derhjemme – så i sammen kan få det bedre.

Jeg håber at du får skrevet et godt brev til dem. Ellers er du velkommen til at kontakte os igen, hvis du ønsker at vi skal hjælpe dig med brevet.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat