Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Der er intet ved mit liv

Hey.

Jeg går i 8. klasse og er 13 år.

Jeg har det som om, at jeg overhovedet ikke har nogle venner.

En dag da jeg skulle til præst, havde jeg ventet på mine 2 veninder. De var begge på cykel og jeg var den eneste af os, der gik. Vi havde god tid inden vi skulle til præst. Men de kørte bare. De kørte bare lige forbi mig og sendte mig onde og arrogante blikke. Jeg kan slet ikke fatte, at de kunne gøre sådan noget. jeg stod og ventede på dem, men de kørte bare forbi mig, som om at jeg var en ligegyldig ting. Jeg ville have ventet på dem ligegyldigt hvad.

Jeg ved bare ikke hvad jeg har gjordt, siden at pigerne i min klasse ikke kan lide mig. Når jeg taler til dem, ignorere de mig altid. Jeg prøver virkelig at være en del af fællesskabet, det er bare som om, at de ikke respektere mig. Jeg hader at gå i skole pga det. Hver aften ligger jeg og græder og har bare overhovedet ikke lyst til at tage i skolen dagen efter.

Det dræber min livsglæde og min livskvalitet. Som mit liv er nu, hader jeg mit liv og kan ikke se, hvad det skulle være til nogens nytte for. Folk kan ikke lide mig og jeg passer ikke ind. Mit liv er ikke noget hver mere. Jeg er fortabt, og ved ikke hvad jeg skal gøre.

Pleassee vil i ikke godt hjælpe mig?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Du fortæller om, at dine veninder er kørt forbi dig, selvom de så du ventede. Jeg kan godt forstå det gør dig ked af det, når du betragter dem som dine veninder og du ikke føler dig "set" af dem. Venskaber er noget, der virkelig kan påvirke os, især når man er din alder. Har du mon spurgt dine to veninder, hvorfor de ikke stoppede op da de så dig? Man kunne forestille sig, at der var sket en misforståelse eller andet, hvis de pludselig ignorer dig, fra den ene dag til den anden?

Du fortæller også, at du føler du generelt ikke har nogle venner - at du bliver ignoreret i skole og kæmper for at blive en del af fællesskabet. Jeg undrer mig over hvor længe det mon har været sådan. Det lyder meget alvorligt, at det der sker i klassen, får dig til at miste lysten til at gå i skole og det siger noget om, hvor meget det betyder for dig, at du føler dig som en del af fællesskabet. Det synes jeg absolut er noget du skal tale med nogen om.

Jeg tænker, at det være godt at tale med en voksen fra den skole. Kunne du tale med din lærer eller bruge intra til at skrive til din lærer. Du kan høre hende om, hvordan hun kan hjælpe med at det bliver rart at gå i skole. Det kan være en snak med din lærer om, hvordan hun ser jeres klasses fællesskab og om hun kan hjælpe dig med at komme tættere på de andre. Måske kan du også tale med dine forældre om det. I kunne måske også lave en aften hvor pigerne er inviteret hjem. JSå der bliver mulighed for at være sammen om noget hyggeligt. Vil det være en idé?

Kærlig hilsen 

BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat