Brev

der er ingen der kan lide mig

hej

jeg føler at vær gang jeg prøver at være med bliver jeg smidt ud

jeg har ikke rigtige venner

hver gang jeg spøger om jeg må være med så siger de nej vi har aftalt alene. så går jeg alene.

men jeg spøger om vi så skal lege i morgen nnnnneeejjjj jeg skal lege med ?.

hjælp mig!!! pliz.

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år

Det er godt, at du har skrevet. Det lyder bestemt ikke rart at have det sådan, som du skriver.

Jeg kan godt se, at du gør mange ting for at få venner og være med i legeaftaler. Desværre er det ikke helt lykkes endnu.

Jeg tror det kan lykkes, hvis vi også får nogle voksne til at hjælpe jer på vej med at være sammen.

 Alle børn har ret til et godt og trygt skoleliv. Hvis du har mod på det, vil jeg råde dig til at fortælle din lærer eller pædagog, hvordan du har det. Det kan også være en anden god voksen på skolen, som du kan fortælle, at du ikke må være med til legene eller være med i legeaftaler.

Måske ved dine forældre slet ikke, at du har det dårligt i skolen? Du kan vise dem dit brev og måske også mit svar?

Det kan være, at dine forældre kan hjælpe dig med at tale med din lærer. Så du kan få hjælp til at få det bedre - og blive tryg og glad, når du er i skole.

Det kan også være, at læreren kan tale med klassen om, hvordan man er en god ven. Det kan hjælpe så alle i klassen får det godt. Og det er også læreren arbejde, at eleverne har det godt i skolen.

Får du brug for at snakke med en voksen, så er du meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat