Brev

Depression?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

For mig lyder det til, at du egentlig stadig kan lide at spille fodbold og være sammen med andre - men at du ikke følte dig velkommen på holdet, og det virker til at det har være med til at slå dig ud af kurs. Der kan være mindst to veje at prøve, måske kan du komme flere veje på listen?: 

- Du (og din mor) kunne tale med din træner eller en anden i klubben om, hvad der fik dig til at føle, at du ikke rigtig var velkommen på holdet mere. Måske kunne det være rart for din træner at vide, hvordan du har det for tiden? Måske kan han hjælpe dig i gang igen, hvis du ønsker det? Om det er træneren der giver dig følelsen eller de andre, så tror jeg det er vigtigt, at de ved, at du har det sådan.

- Du kan være på udkig efter et andet fodboldhold eller en anden holdsport/interesse, hvor du igen får rørt kroppen og er sammen med andre. 

I skolen: Din mor kan måske hjælpe dig med at tale med eller skrive til din lærer. Det er ikke sikkert, din lærer véd, hvordan du har det. Det er heller ikke sikkert, at læreren tænker, at han eller hun kan hjælpe dig med det hele men så kan du måske få hjælp til noget af dét, der gør dig ked af det, mens du er i skolen.

Du kan måske vise din mor dit og mit brev, det kan måske give hende en forståelse for, de ting du kæmper med for tiden. Det kan også være, at du kan vise brevet din klasselærer eller en anden voksen. 

Min pointe er, at de voksne omkring dig måske skal have lidt hjælp til at se se, hvordan du har det. finde en god måde at tale med dig om, hvordan du har det og hvad I skal forsøge, for at du kan få det godt igen.

Du er også altid velkommen på BørneTelefonen 116111. Der sidder voksne, som er parate til at lytte og tale med dig.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat