Brev

depression

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Tak for dit brev. Det lyder som om, at det er rigtigt svært at være dig lige nu. Derfor synes jeg at det er super flot og modigt af dig at skrive herind. 

Du fortæller at du føler dig alene med alle dine tanker og  depression. Jeg ved at rigtig mange unge mennesker, går og føler sig alene og ensomme, især hvis de har noget som føles svært. Du fortæller også at du har en spiseforstyrrelse og netop spiseforstyrrelser gør, at man føler sig alene. Det kan være så svært at være samme med andre, for spiseforstyrrelse kan medvirke til at der er mange hemmeligheder, hvor man skal skjule det man spiser eller ikke spiser. Mon du kan genkende det? 

Du skriver, at der ikke er nogen grund til at du er trist. Men det er du jo. Selvom det ser ud til at der ikke er grund til det, må der jo have været noget, som har gjort at du nu har det svært. 

Jeg tænker på, om der mon er nogen der kender til alle tankerne? Ellers vil jeg foreslå at du får snakket med nogen om det. Du vil ikke fortælle det til dine forældre, men jeg tror, at det vil være godt, at de ved hvordan du har det. Du er et ønskebarn, men ønskebørn får det også svært og har brug for at deres forældre eller andre hjælper og støtter, når livet bliver svært.

Måske har du mere mod på, at dele det med en lærer, pædagog, sundhedsplejersken på din skole, bedsteforældre eller en læge, du kan snakke med? For jeg tror, at det er rigtig vigtigt at du får fortalt om alt det her, så du også kan få noget hjælp til at få det godt igen. Det er nemlig ofte det der hjælper bedst, at få delt sine tanker med nogen som lytter. Måske går du også og savner dem, du har mistet - det kan nemlig også få en til at føle sig trist. 

Jeg håber at du efter, at have mod til at skrive herind også har mod på, at få snakket eller skrevet til nogen tættere på dig.

 Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

LMS

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat