Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

den forvirede pige

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige

Mange tak for dit brev. Det må bare slet ikke være rart at sidde med de tanker alene. Hvor er det bare godt, at du har skrevet herind til BørneTelefonen, så jeg forhåbentlig kan hjælpe dig.

Til at starte med, har jeg rigtig meget lyst til at fortælle dig, at der slet ikke er noget galt med dig. Jeg har snakket med flere unge, som har følt, at der har været noget galt med dem, fordi de har haft svært ved at finde nogen, som de føler de har kunnet snakke godt med. Jeg plejer at sige, at der kun er én af os hver især, og vi er lige som vi skal være – og det er du også. Jeg synes faktisk, at du lyder som en stærk og modig pige, når du skriver, at du har forsøgt at blive venner med nogen og du nu også skriver herind til Børnetelefonen. Det er bare så sejt!

Du skriver, at du føler, at du ikke passer ind, og at du ikke ved, hvad du skal gøre for at få venner. Jeg kommer til at tænke på, om du mon har fortalt nogen om alle de tanker og bekymringer, som du går med? At føle at man er ved at bryde sammen og også have lyst til at gøre skade på sig selv, det er slet ikke noget man bør gå med alene. Derfor synes jeg, at det vil være en god ide, hvis du får delt det med nogle voksne. Så vidt jeg ved, så plejer man at være tilknyttet en gruppelærer eller kontaktlærer på sin efterskole, som er den nærmeste kontaktperson. Hvis du har en kontaktperson, kan du eventuelt snakke med ham/hende. Hvis der er en anden lærer, som du har mere lyst til at snakke med om det, kan du helt sikkert også snakke med ham/hende. Lærere på efterskoler møder jo mange unge mennesker, og jeg er ret sikker på, at de før har mødt nogen, som har syntes, at det med at finde nye venner på en efterskole ikke er lidt svært. Derfor tror jeg også, at de vil være rigtig gode til at hjælpe dig.

Du kan også snakke med dine forældre om det. Det kan være, at de kan hjælpe dig med at få snakket med dem på efterskolen. Jeg synes, at det er rigtig vigtigt, at du også får fortalt de voksne, som du måske vælger at snakke med, at du nogle gange får lyst til at gøre skade på dig selv. Jeg ved fra andre, som jeg har snakket med om selvskade, at det har hjulpet dem at fortælle nogle voksne om det. Det har været en hjælp for dem, fordi de ikke længere har følt sig alene med det. Derfor har de følt sig mere trygge fordi de, når de har haft lyst til at gøre skade på sig selv, har kunnet hive fat i den voksne, som de har snakket med om det. Så har de følt, at den voksne har kunnet hjælpe dem fra at gøre skade på sig selv, når det har været rigtig svært. Måske kunne det også være rart for dig.

Hvis du ikke har lyst til at fortælle nogen du kender om, at du nogle gange har lyst til at gøre skade på dig selv, så kan du få gratis rådgivning hos Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Dem kan du både ringe, sms’e og chatte med. Her kan du være helt anonym. Det betyder, at de ikke behøver at vide, hvem du er. Du kan komme i kontakt med dem ved at følge linket HER.

Det kan nogle gange være svært at mærke, hvor stærk man faktisk er, når man føler, at man er ved at bryde sammen. Men du har allerede selv forsøgt at blive venner med nogen, og du har også bedt om hjælp, og det er bare så stærkt af dig. Jeg håber, at du har mod på at bruge noget at din styrke på også at følge nogle af mine råd, så du ikke længere skal stå alene med de svære tanker og udfordringer.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat