Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Cutting

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pigen

Det er en rigtig god ide at tale med dine forældre om det. Når man går og har det svært, kan de hjælpe dig med at få det bedre. Hvis det er i skolen, du føler dig uden for og ikke passer ind, så kunne du også tale lidt med dine forældre om, at I kunne tale med en lærer om, hvordan du egentlig går og har det i skolen? Alle bør har ret til at have det godt i skolen, og det er de voksne som skal hjælpe dig, når det er svært!

Det ka være ret svært lige at få det sagt. Man kan være nervøse for, om de vil blive kede af det. Derfor vil jeg især råde dig til at huske dig selv på, at det faktisk er okay, at det er lidt svært at tale om det her. Du kan måske endda fortælle dine forældre, at du faktisk synes, at det er rigtig svært at fortælle det. Det kan gøre det hele lidt lettere at komme igang med at snakke.

Måske kan du tænke lidt over, om det vil være bedst for dig, at skrive et brev eller en sms til dine forældre og tale med bagefter. Eller måske vil du hellere tale med din mor en dag, hvor I to er alene hjemme? Så føles det måske ikke så overvældende? I hvert fald vil jeg råde dig til at mærke efter, hvad der passer bedst til dig. Nogle børn gør også det, at de viser deres brev og svaret fra BørneTelefonen til deres forældre. Det kunne måske også hjælpe dig?

Hvis du har lyst til at læse om andre, som kommer til at skade dem selv og få råd til at stoppe det, kan du læse på mere på rådgivingen på www.selvskade.dk

Du har været så god til at fortælle om dine følelser i dit brev, så jeg håber, at du også får fortalt dine forældre om det - så de kan hjælpe og støtte dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat