Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bror har forladt mig..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Først og fremmest skal det nævnes, at du på ingen måde misbruger vores tid på at skrive ind til os. Hvis noget fylder meget for dig, så er det altid værd for os at bruge tid på.

Jeg kan sagtens forstå, at det gør ondt. Det er hårdt at gå rundt med en følelse af at blive ignoreret og fravalgt. Særligt når det er af en person, du føler dig tættere knyttet med end dine forældre.
Men ud fra dit brev, kan jeg høre, at din bror og dig førhen har haft et godt og tæt forhold. Mon ikke det kan komme tilbage?

Der kan være mange grunde til, at kontakten mellem mennesker forsvinder. Både familiemedlemmer og tætte venner kan pludselig virke som fremmede.
Ligeledes kan grundene til, at forholdet til din bror er blevet dårligt, være mange.

Selv tror du, at din brors kone ikke bryder sig om din familie. Det kunne selvfølgelig være en grund, men måske det ikke forholder sig sådan?
Måske hun og din bror har haft brug for at starte deres eget liv og finde sig til rette i det?
Når hverdagen først kører derud af, så kan det være svært at finde tid og overskud til familien. Har du selv forsøgt at kontakte ham en gang i mellem?

Det kan også være, at din bror slet ikke ved, at du savner ham?
Måske han slet ikke ved, at han har betydet så meget for dig?
Eller måske er der sket noget, så han har fået en fornemmelse af, at du ikke vil ham?

Ofte får vi mennesker ikke sagt til hinanden, hvor meget vi værdsætter den anden, og at han/hun er en vigtig person i vores liv. Jeg tror, mange af os tænker, at den anden ved det eller må kunne føle det – men det er ikke sikkert.

Så jeg tænker, det er vigtigt, at du prøver at få ham fortalt, hvordan du har det, og hvor meget du savner ham.
Det kan være svært at sige sådan noget direkte ansigt til ansigt – særligt hvis det sidste møde med din bror ikke var en god oplevelse.
Så måske det er en bedre løsning for dig at skrive et brev eller en mail til ham?

Du kunne skrive dine tanker og følelser ned. Det kunne fx være nogle minder og oplevelser, du har haft med din bror, nogle ord på hvorfor du ser op til ham, hvorfor han betyder noget helt særligt for dig, og hvorfor du savner ham i dit liv. Måske kan du også slutte brevet af med at spørge, om han har tid til, at I snart kunne ses?

I dit brev skriver du, at du føler dine forældre hader dig. Det tror jeg ikke at de gør. Men det lyder til, at de ikke får vist dig, at de holder af dig. Og at du derfor står med en følelse af, at du ikke passer ind i din familie? Sådan skal det ikke være. Det er vigtigt at føle sig godt tilpas derhjemme. Der vil altid være perioder i dit liv, hvor du er uenig med dine forældre – særligt i teenage-årene. Men du skal ikke gå rundt med en følelse af, at de hader dig.

Har du prøvet at snakke med dine forældre om, at du føler sådan? Måske du kan vælge én af dine forældre først, hvis ikke du har mod på at snakke med begge to?

Nu har dette svar gået mest på spørgsmålet omkring din bror. Men hvis du har brug for at snakke mere om følelsen i forhold til dine forældre, så er du meget velkommen til at ringe eller skrive til os på chat eller sms.

Håber din bror og du får jeres gode forhold tilbage.

Kærlig Hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat