Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Borderline?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære V

Tak for dit brev. Det er helt i orden, at du ikke ved, hvad du præcis vil have svar på. Det lyder som om, at du har en masse tanker og følelser, som du trænger til at vende med nogen, og derfor er det rigtig godt, at du skrev. Med mit svar vil jeg forsøge at give dig nogle idéer til, hvordan du kan komme videre fra hvor, du er nu.

Som du selv siger, skal der en professionel til at stille en diagnose, så jeg kan ikke give dig klart svar der. Jeg kan dog fortælle dig, at test og information på nettet omkring psykiske lidelser ikke er en pålidelig kilde. Alle mennesker oplever følelser i perioder i deres liv, der kan passe på symptomerne til en række af psykiske lidelser som depression, angst, stress, borderline mm. uden at det betyder at de “har” den diagnose. 

Derfor vil jeg også sige til dig, at der ikke er noget galt med dig - også selvom du skulle få stillet en diagnose en dag. En diagnose er ikke er dig. Det er en beskrivelse af de ting, du har svært ved i dit liv, som kan hjælpe professionelle, dig selv og mennesker omkring dig til at forstå dine vanskeligheder. Samtidig kan jeg også godt forstå, at du kan føle, at en diagnose kan være en lettelse – sådan tror jeg, mange har det. For så har man en forklaring, og nogen kan dermed også fortælle en, hvad der så er rigtigt at gøre for at få det bedre. 

Jeg synes, at det lyder godt, at du skal til at tale med en psykolog. Du fortæller nemlig i dit brev om oplevelser, der må have været rigtig svære for dig. Selvom din far i dag heldigvis er (nogenlunde) stoppet med at drikke, så er det rigtig svært for et barn at vokse op med en forældre, der drikker. Det skaber en utryghed, som godt kan påvirke en længe. Den magtesløshed og utryghed man kan føle, kan også være svær at udtrykke – og den bedste måde, man kan finde er måske bulimi eller cutting? 

Det er derfor rigtig godt, at din mor har sørget for, at du nu får noget hjælp. Hun har forstået, at du gennem spiseforstyrrelsen og selvskaden faktisk beder om hjælp. Kan du genkende det? 
Jeg synes, det er en rigtig god ide, at du fortæller psykologen, at du tror, du har borderline. Og hvorfor du tror det. For det er vigtigt at være så ærlig som muligt omkring dine tanker og følelser, for at psykologen kan hjælpe dig bedst muligt. 

Hvis du er interesseret findes der også forskellige steder, hvor du kan finde information, og tale med rådgivere. Fx har http://www.headspace.dk/ åbne rådgivninger rundt omkring i landet, hvor du kan gå ned og få en samtale - anonymt og gratis.

Dit brev viser mig en pige, der kæmper med en masse ting, men som også har modet til at række ud efter hjælp. Jeg forstår dit ønske om at få afklaring, og håber at mit svar kunne hjælpe dig lidt videre.

Mange kærlige hilsner,

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat