Brev

Begrænset i mine mulige handlinger

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år,

Jeg kan godt forstå, du ikke helt ved, hvor du skal begynde. Du har været gennem en masse i dit liv, som har gjort, at du ikke har haft mulighed for at ses med venner og begynder at tænke på noget med kærester – før nu. Hvor er det godt, at du har fået det bedre!
Det dér med at opbygge venskaber kan være lidt svært, og nogle gange kan det også tage noget tid at lære hinanden at kende. Selvom du måske ikke synes, at dine klassekammerater deler dine politiske holdninger eller interesser, kunne det alligevel være, at en eller flere af dem kunne blive rigtig gode venner. Man behøver ikke at være enige om alt. Det kan også være det gode ved venner, at man lærer noget nyt af dem. Det kan også være, at I har noget til fælles, men at du ikke har opdaget det, fordi det er længe siden, du har snakket og været sammen med dem. Selvom der ikke, indtil nu, har været tradition for, at folk på skolen har været sammen i fritiden, kunne det jo godt være, at det var noget, I kunne begynde på? Er der bare én af dem, du går på skole med, som du tænker, kunne være lidt spændende at lære lidt bedre at kende? Hvis der er dét, kunne du prøve at høre ham/hende, om personen har lyst til at lave noget sammen efter skole en dag? Det kan være en god idé at spørge om noget konkret, så man kan få en aftale i hus. Det kunne f.eks. være, at I havde lyst til at tage i biografen, spise burger, se en film derhjemme eller noget andet?

Det er ikke sikkert, at personen vil sige ’ja’ til invitationen, men det betyder ikke, at personen ikke kan lide dig. Nogle gange kan man bare være usikker, og man kan være lidt tilbageholdende, når man lærer nye mennesker at kende. Hvis personen ikke er helt med på at lave noget efter skole lige nu, kan det være, at han/hun har lyst til det på et senere tidspunkt. Du kan sige til personen, at hvis han/hun har lyst til at lave noget en anden dag, kan han/hun bare sige til. Det kan godt være lidt svært at spørge ansigt-til-ansigt, så hvis du har mere lyst til at skrive en SMS eller en besked på Facebook, f.eks., kan man også sagtens gøre dét.

Det kan også være, at der er foreninger eller klubber, som ligger tæt på dig, hvor man kan møde andre unge mennesker – måske nogen, som har haft nogle af de samme oplevelser som dig? Måske kan en af dine forældre eller en lærer på skolen hjælpe med at finde ud af, hvilke foreninger eller klubber, der ligger i det område, du bor i? Måske er der en ungdomsklub, hvor man kan mødes med andre og have det hyggeligt sammen.

Du er også meget velkommen til at SMS’e eller ringe til os på BørneTelefonen – så vil vi også gerne prøve at hjælpe dig med at finde ud af, hvad der findes nær dig – eller vi kan tale om, hvem du vil kunne snakke med og hvordan. Vores nummer er 116111. Du er også meget velkommen på Chatten.

Jeg kan også godt forstå, at du ikke ved, hvordan du skal gribe flirteri og kæresteri an. Selvom du måske føler, at mange andre har mere styr på det og ved, hvad de skal gøre, er der rigtig mange der er i tvivl om, hvad de skal gøre i forhold til det med kærlighed. Der er nogle gode råd på vores hjemmeside lige her: https://bornetelefonen.dk/tema/forelskelse. Se især ’Vis, du er interesseret’. Det kan være svært at gennemskue, om en person er interesseret, men den bedste måde at finde ud af det, er at prøve sig frem. Det kan være svært at skabe venskaber og flirts, så det kan være rigtig godt, hvis man har nogen at snakke med undervejs.

Til sidst vil jeg lige sige, at det er godt, du er opmærksom på, at du har lyst til at være mere sammen med dine venner og prøve at få en kæreste. Og det er godt, du er opmærksom på, at du føler dig lidt ensom. Du er slet ikke alene om den følelse. Den er der mange, der går rundt med, men det gør det ikke mindre ubehageligt, at du har det sådan. Det kan til gengæld være rart at vide, at man ikke er den eneste, der har det sådan. Man kan sagtens komme ud af ensomhedsfølelsen, men man kan have brug for at snakke med nogen – og få nogle gode råd. Derfor er du velkommen til at kontakte os, hvis du ikke synes, du kan tale med nogen af dem, der er omkring dig.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat