Brev

Bedste veninde flytter

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13,

Årh, hvor lyder det irriterende, at din bedste veninde skal flytte. ØV!

Det er rigtig godt, at du har skrevet dine tanker her, det er altid en god idé at bede om hjælp.

Jeg ligger mærke til, at du har prøvet at se det positive i situationen. Det er flot af dig at tænke på den måde. Det er nemlig de positive ting man skal fokusere på her i livet.

Jeg kan se, at du er bekymret for om I kan holde kontakten. Har du prøvet at tale med din veninde om det, så hun ved hvordan du har det?

Måske kan I lave nogle aftaler allerede, inden hun flytter, så I ved hvornår I skal se hinanden, de første par gange.
Jeg tænker også, at I måske kan starte til en fritidsinteresse sammen. En sportsgren eller noget andet en eller flere gange om ugen. Så I bege ved, at I skal ses og stadig har noget at være fælles om.

Jeg kan godt, forstå, at du kommer til at savne hende. Og at det bliver anderledes i skolen. Men det kan også være en god ting. Måske vil du få nogle flere og nye venner, når hun flytter.

Du skriver at hun skal flytte 3 kilometer væk. Og det er selvfølgelig irriterende, hvis I lige nu bor tættere på hinanden. Men måske er 3 kilometer ikke så langt væk, som det føles lige nu. Måske kan du cykle eller gå hjem til hende, eller måske kører der en bus, som du kan lære at tage.

Jeg synes at du skal prøve at tale med dine veninde om dine tanker. Forhåbentlig kan I sammen finde en god og nem måde at holde kontakten på.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere
Chat
Chat