Brev

Angst

Vil have en at snakke med

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Tusind tak for dit brev. Selvom du kun har skrevet en enkelt sætning i dit brev, så kan jeg se, at du har brug for en at snakke med. Ved at skrive her til brevkassen rækker du ud efter hjælp og det synes jeg er rigtig modigt af dig.

Det er vigtigt at have en man kan snakke med. Særligt om de svære tanker. Det har alle mennesker brug for. Måske giver det dig en følelse af at være ensom, når du savner en at snakke med?

Det at føle sig ensom og uden for kan være en af de værste ting for os mennesker. Det er så vigtigt for os, at vi føler os som en del af fællesskabet. Når vi ikke gør det, kan det gøre frygtelig ondt. Mon det er noget du kan genkende? Her på BørneTelefonen hører vi tit fra børn og unge, der føler sig ensomme. Nogle fortæller, at man kan føle sig usynlig. Andre fortæller, at de er bange for, om de for altid vil være ensomme. 

Du har skrevet ‘Angst’ i overskriften på brevet og det for mig til at spekulere over, om du mon oplever angst. Her på BørneTelefonen, er der mange børn, der skriver og ringer ind, fordi de har angstfølelser. Det er en normal følelse at være bange. Men det er rigtig vigtigt at tale med nogen om det.

Det er vigtigt at have en at snakke med, så de tanker man ellers går rundt med alene kan få lidt luft. Det kan føles som en stor lettelse, at få sagt de svære tanker sagt højt.

Måske du har skrevet brevet, fordi du har svært ved at komme i tanke om nogen, du kan snakke med? Nogle synes det er rart at snakke med sine forældre, fordi de ofte kender en rigtig godt. Andre synes det er rarest at snakke med en god ven eller veninde. Det kan også være en ven eller venindes mor, en lærer man er glad for i skolen eller en anden i din familie. Mon du kan komme i tanke nogen?

Måske du endda allerede har en person i tankerne, men har svært ved at starte samtalen? Jeg ved at det for mange kan føles svært, at åbne op om tankerne. Men når først man har kastet sig ud i det føles kroppen pludselig meget lettere.

Det kan være, at det er rarest for dig at snakke med en rådgiver på BørneTelefonen først? Du må altid chatte eller tale med BørneTelefonen, hvis du har mest lyst til det lige nu – vi taler med mange børn og unge, der mangler en at snakke med. Vores telefonnummer er: 116111

Ved at skrive her til BørneTelefonen har du vist, at du har en styrke i dig, som jeg er sikker på, du kan bruge til at finde en at snakke med og få åbnet mere op om dine tanker.

Jeg ønsker dig al held og lykke med det.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat