Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alt for mange tanker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 14 årige pige

Jeg kan sagtens fornemme, at du ikke har det godt. Det lyder som om, at du er meget alene med dine tanker og følelser og selvfølgeligt er det svært. Alle har brug for, at tale med andre om hvordan man har det. Derfor er det så godt, at du har skrevet herind, det fortæller mig, at du har et ønske om, at tingene skal blive bedre.

Det er vel nok godt, at du har din ridning - dyr kan være rigtig gode til, at lytte og gøre én i bedre humør. Samtidig er det dejligt, at kæle med dem og mærke deres varme. Det lyder som om, at det er dit frirum.

Jeg tænker, at det er vigtigt, at du får hjælp af nogle voksne. Det er alt for meget, at stå alene med. At cutte er en alvorlig ting, og det skal du hjælpes ud af. Når man har det dårligt finder man veje til, at få det bedre. At cutte hjælper "lige nu og her", men sjældent på den lange bane - hvilket du sikkert har opdaget.

Du skal tale med én eller flere voksne om din situation - helst dine forældre, selvom du skriver, at det har du ikke lyst til. Ellers kan det være en bedstemor, en moster, en lærer, din ridelærer, eller en hel anden. Det er vigtigt, at du får den hjælp som du har brug for. Du skal sikkert forbi lægen, sammen med en voksen. Og måske skal du videre til en psykolog som kan hjælpe dig til, at finde andre handlemuligheder end at cutte.

Jeg vil foreslå dig, at skrive dine tanker og følelser ned på et stykke papir. Det kan danne et overblik for dig, og måske kan du se et mønster i "hvornår trangen opstår" eller hvornår tankerne bliver svære.

Dine forældre vil sikkert gerne vide hvordan du har det, selv om de måske også bliver forskrækket. De fleste forældre er interesserede i, at deres børn har det godt og trives. Nogen gange skal de også have hjælp til, at indse, at der er noget galt.

Hvis du ikke har mod på, at tale med dine forældre alene, kan du spørge en anden voksen om de vil deltage i snakken. Du kan også henvende dig på kommunen i den anonyme ungerådgivning, her kan man komme og tale, uden at det bliver registreret nogen steder. De kan fortælle dig om, hvilke muligheder du har. Du finder deres adresse og åbningstider på kommunens hjemmeside.

Jeg vil ønske dig nogle gode snakke med dine forældre eller andre voksne - og håber, at du snart får det bedre. Det fortjener du.

De bedste hilsnker fra BørneTelefonen

 

 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat