Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alle hader mig…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Jeg forstår godt, at du har fået nok af at have det på den måde. Det er slet ikke i orden, at du skal føle, at alle hader dig - og at de voksne ikke gør noget ved det. Ved dine lærere mon, hvordan du har det?

Det er faktisk også sådan, at dine lærere har pilgt til at hjælpe dig og til at sørge for, at også du trives i klassen og ikke bliver mobbet. Der er en lov, der siger, at alle skoler skal have en plan mod mobning, så de SKAL hjælpe de elever, der ikke har det godt i klassen eller på skolen. Derfor tænker jeg, at det ville være en god ide at snakke med en lærer om, hvordan du har det. Måske kan tingene ændres på din skole, så du kan blive glad for at gå der.

Jeg kan dog også godt forstå, at du har tanker om gerne at ville skifte skole, og det er også rigtig godt, at du har snakket med din mor om det. Ved hun mon, hvordan du virkelig har det, og hvorfor du gerne vil skifte skole? Det må være frustrerende for dig, at du har spurgt hende, men ikke føler, der sker noget. Men måske er hun ikke helt klar over, hvor meget det fylder for dig, og hvor meget det egentligt påvirker dig? 

Det kan være svært at fortælle andre om, hvordan man har det. For nogle kan det være nemmere at skrive det i et brev. Hvordan mon du har det med at dele dine tanker og følelser med andre? Hvis du også synes, det er svært, kan du for eksempel vise din lærer eller din mor dit brev og måske også mit svar. Kunne det være en mulighed for dig? 

Det kan også være, at der er andre voksne, der kan hjælpe dig. Det kan fx være en pædagog, en nabo, en moster, en mormor eller en helt anden. Det vigtigste er, at du ikke står alene med dine problemer, men får delt det med nogle voksne, som kan hjælpe dig.

De kærligste hilsner og knus fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat