Brev

Alene i gymnasiet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

Jeg kan godt forstå, det ikke er rart for dig at føle dig alene i din gymnasieklasse.

Du beskriver, at din klasse egentlig er god og med et godt sammenhold, men at der alligevel er gruppeopdelinger, og at du ikke rigtig er med i en af dem.

Jeg kan godt forstå, at det er en virkelig ubehagelig situation. Og jeg hører også fra mange andre, at særligt gruppeafleveringer kan være nervepirrende, hvis man ikke altid har nogen, man ved, man kan være i gruppe med. Derfor synes jeg også, det er enormt flot, at du til trods spørger ud i klassen om, hvilken gruppe du kan komme med i.

Jeg tænker ikke, at det er din egen skyld, bare fordi du er sent ude i forhold til at finde en gruppe til gruppeafleveringer. Det er også forståeligt, at du måske udsætter det lidt, hvis du ikke synes, situationen er rar. Det er en meget normal reaktion.

Det er et fælles ansvar for alle i klassen, at I alle er med og har det godt. Det er faktisk også skolens og lærerens ansvar, at sørge for at  du ikke skal føle dig alene, udenfor eller som et problem i klassen.

Jeg tænker derfor, om du måske kan tage en snak med en af dine lærere om, hvordan du har det med gruppeafleveringerne? Måske der kan gøres noget for, at grupperne laves på forhånd eller aftales i fællesskab i klassen?

Når du beskriver, at klassen egentlig er god, tænker jeg også på, om der mon er nogen fra klassen, du egentlig har det meget godt med? Måske du kan bruge mere tid med nogen fra klassen og på den måde føle, at du kommer ”mere med” og ikke føler dig alene. Hvis de går til en fritidsaktivitet, kan du overveje, om det også er noget for dig? Eller måske de har nogle interesser, som også er noget for dig, og I kan dele sammen?

Har du snakket med dine gode venner uden for skolen om, hvordan det er i din klasse? Måske de også nogen gange har lignende oplevelser?

Jeg håber, du kan finde en vej til at føle dig mere som en del af din klasse.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere
Chat
Chat