Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alene

Hej bærnetelefonen jeg er en dreng på 15 år jeg har rigtig mange problemer alle hader mig ingen kan lide mig og græder hver eneste dag. Jeg har stalket for opmærksomhed og mine venner hader mig de siger jeg stiller for mange spørgsmål og at ingen vil have mig. Og andre gange er de søde men for det meste er de onde imod mig. Og jeg kun lyst til at være venner med den. Min far råber altid og jeg får altid skæld ud af mine forældere. Jeg har ikke lyst til at sove fordi jeg ved min dag bliver være. Og i ferierne er det værst fordi om morgen spiller jeg bare og ødelægger min søvn. Jeg har spurgt mine venner fordi de ikke taler så meget med mig. De siger at jeg skal lave noget og tale om det og det har jeg ikke rigtig forstå fordi hvergang spørger dem eller noget siger de spurgt/ligeglad hvem har spurgt dig. Vil ikke plss hjælpe mig. Fordi jeg ikke lyst til at læse de andre breve plssssssss

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 15 år

Tak for dit brev. Jeg vil gerne forsøge at hjælpe dig.

Du skriver, at alle hader dig og ingen kan lide dig, så derfor græder du hver dag. Alle mennesker er kede af det og græder nogen gange. Det er helt almindeligt, men hvis du græder hver dag, så tænker jeg det er en god ide, at tale med nogen om det.

Nu hvor du har fundet mod til at skrive til BørneTelefonen, så tænker jeg også, at du kunne finde mod til at tale med en voksen, du har tæt på dig. Det kunne være en lærer på din skole, et familiemedlem, en nabo – eller en anden, du synes er god at tale med.

Du skriver at din far råber og altid skælder ud, men hvad med din mor? Har du prøvet at tale med hende om hvordan du har det? Har du svært ved at tale med hende, så kunne en mulighed være at skrive hende et brev, eller vise hende det du allerede har sendt til os.

Har du tænkt over, hvordan du gerne vil have, at en god ven skal være? Jeg tænker, at du skal prøve at fortælle dine venner, at du ofte er ked af det og, at du derfor får en følelse af at ingen kan lide dig. Hvis dine venner lytter og taler med dig, så er det rigtig godt. Hvis de ignorerer dig, så synes jeg du skal overveje om det er rigtige venner for dig.

Måske er der nogen andre, som kan være bedre venner for dig? Måske i parallelklassen eller til en sport, som du kunne gå til?

Du skriver, at du spiller. Kan der være nogle muligheder for venskaber gennem dit spil? At tale med andre om en fælles interesse kan være en god start på en samtale. Og så kan man med tiden tale om andre ting også eller måske aftale at ses en dag efter skole.

Du gider ikke læse de andre breve vi har på BørneTelefonens hjemmeside. Det er ok og helt op til dig. Men skulle du alligevel få lyst til at kigge på vores hjemmeside, så vil jeg anbefale dig at læse denne side: Hvad kan man gøre hvis man er ensom.

Jeg ønsker dig alt det bedste. Du er altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen igen.

Kram fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat