Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alene

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Jeg kan sagtens forstå dit brev. Du giver mig en god forståelse af din situation og hvordan du har det.

Du skriver at folk siger du er populær. Måske kunne du spørge dem om, hvordan de mener du er populær. Nogen gange kan det nemlig være rigtig rart at høre hvordan andre ser en. Måske er tingene slet ikke så slemt, som man selv går og tror. Samtidig har du mulighed for at fortælle, hvordan du ser dig selv. Det kan også være rart at få sagt.

Du skriver du har venner. Måske kunne du tænke over 10 måder som gør, at I får set hinanden mere selvom I bor forskellige steder. Måske gå til en hobby eller sport sammen. Aftale at jeres forældre skiftes til at køre jer. Prøv selv at komme i tanker om flere ting. For jeg er sikker på det er muligt.

Det er på ingen måde en rart at føle sig usynlig. Men tit er det følelse, som bor mest i en selv. Det er ikke sikkert det er sådan. Det kan være dem i din klasse er ligeså generte som dig og ikke tør være den der tager det første skridt. Sådan er der i hvert fald rigtig mange mennekser der har det. Børn, unge og voksne. Men heldigvis kan man gøre noget ved sin generthed. Man kan øve sig i at være den der tager det første skridt. Det bliver nemmere for hver gang. Man skal bare blive ved.

 Måske kunne du udse dig en fra din klasse. Den du har det bedst med. og så tage kontakt til hende/ham. Det er tit lettere når man kun skal forholde sig til en i stedet for en hel klasse. 

Jeg er tror  på det lykkedes. Du skrev herind. Det er ret sejt gået. Måske du kan huske på det, når du skal tale med en fra din klasse.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat