Brev

Afhængig

Jeg er en dreng på 13 år og jeg er afhængig af LOL. Lol har nærmest overtaget mit liv.

Jeg har haft flere venner og kærester men ingen af demblev lang tid pga LOL. Tit ville de spørge om de kunne komme over men hver gang ville jeg sige jeg kan ikke idag. Sandheden er at jeg bare skulle spille.

Når min mor ville tage min computer ville jeg skrige og græde. Mit værelse ligner lort. Jeg er meget usocial og taler ikke så tit med andre end dem jeg spiller med. Jeg er nok mest en teemo main.

Folk siger tit han er op og klam men jeg siger bare holdkæft. Det er måske også lidt grunden til at jeg ikke har nogen venner.

Jeg spillede 8 timer og dagen og har skåret det ned på 6 timer jeg er meget stolt over det og har også fået en kæreste men hun bor i Tyskland. Vi mødte hinanden på omegle. Hun spørger om vi ikke snart skal mødes.

Pls svar og hjælp mig

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13

Tak for brevet. Der er mange unge i din alder, der kan opleve at computerspil nærmest overtager det hele, og det kan gå rigtig hårdt ud over venner og fritid. Hvor er det flot, at du selv kan beskrive, hvordan det har haft betydning for venskaber, kærester og konflikter derhjemme.

Jeg synes, at det lyder rigtig godt, at du har indset, at du gamer for meget. Det er jo en god start. Næste trin er at finde ud af nogle måder at skære ned på. Jeg tænker, at du kunne starte med at tale med dine forældre og fortælle, at du faktisk synes, at det er svært at lade være med at spille. Og at du godt kunne bruge noget hjælp. Vis dem evt. dit brev til BørneTelefonen, for der får du jo sagt det hele.

Så kan I evt. starte med at lave en ugeplan, hvor du har nogle spilletidspunkter. De andre fritidsrum kan I så tale om, hvad I skal fylde ud med. Måske kunne du begynde at gå til et eller andet? Badminton, parkour, tegning, guitar eller hvad ved jeg.

At danne venskaber, relationer og fællesskaber online, kan være en rigtig god ting. Men online-gaming har ofte nogle miljøer, der kan være lidt nedtrykkende at være i for længe. Som for eksempel det du fortæller med, at folk taler ned til dig, fordi du spiller Teemo. Sådan er mennesker som regel ikke i virkeligheden. Online siger man ofte ting, som man aldrig ville gøre ansigt til ansigt. Derfor er det rigtig vigtigt, at man ikke bliver fanget i de her miljøer som de eneste - dvs. som de eneste mennesker, som man hænger ud med. Giver det mon mening?

Mht. pigen du mødte på Omegle, så tænker jeg også at det er noget, du skal fortælle dine forældre om. At mødes i virkeligheden, med en man har mødt online, er aldrig helt sikkert. Så der er andre, der skal vide, hvad du laver, hvis I beslutter at mødes. 

Jeg håber, at mit svar kunne give dig nogle idéer til, hvad du kan gøre, og til få talt med nogen om dit LOL-problem.

Mange hilsner, 

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat