Brev

Udvekslingsstudent med Hjemve

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære udvekslingsstudent.

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver til BørneTelefonen. Her kan du nemlig dele dine tanker og oplevelser, som du i fortrolighed kan åbne dig op over for.

Først vil jeg fortælle dig. Det er super naturligt, at have hjemve. Og med den barske opstart som udvekslingsstudent, så kan jeg virkelig godt forstå, at det er en stor udfordring for dig. Det har været en utrolig svær tid for dig – med store forandringer. Og dem har du kæmpet for, fordi du kunne se, at personlige grænser blev overskredet! Hvor er du sej – husk endelig at vær stolt over alt det, du allerede har opnået!

Jeg forestiller mig, at når man ser frem til at være udvekslingsstudent, så har man super positive forventninger til at udleve sit eventyr – i et helt nyt land. Fx det at man skal lære nye mennesker/ venner at kende, nyt sprog, lære at ’klare sig selv’ og være en del af et fællesskab i en ny familie, er blot nogle af de mange ting, som man drømmer om.

Din start tog en helt anden drejning end nogen som helst kunne drømme om. Det tænker jeg ikke, at du kunne vide på forhånd. Og jeg forestiller mig også, at du håbede på, at det ville ændre sig. Det kan ikke ændres, men det kan du altid have med dig ud i den spændende fremtid, som du har foran dig.

Jeg kan ikke lade være med at fortælle dig, at du er super modig og har en stor styrke ved fortsat at kæmpe for at bo hos en familie, der er kærlig og har et overskud til at tage dig til dem. For det skal de.

I dit brev lyder du som en fornuftig, ung og målrettet mand, som ihærdigt forsøger på at have en spændende hverdag – fyldt med sport og invitationer. Du gør alt det rigtige for at lære nye mennesker at kende og at få en masse spændende ud af dit ophold.

Når du skriver: Mine kontaktpersoner som skal “hjælpe” os har heller ikke hjulpet mig endnu, og da min lokale koordinator truede mig med at sende mig hjem her den anden dag”, så lever organisationen ikke op til det, som I betaler for. Jeg håber virkelig, at du har modet til at kæmpe videre.

De fleste forældre elsker deres børn – himmelhøjt – og ønsker at støtte dem, til hver én tid. Også når deres børn får hjemve. Og det forestiller jeg mig også, at dine forældre ønsker. Måske kan én af dine forældre selv genkende de følelser, som du har – nu, fra da de selv var børn/ unge og væk fra deres familie.

Jeg håber, at du vil tale med dine forældre om, hvordan du har det. Det er vigtigt at få taget hul på. Det at tale med dine forældre, kan lette dit hjerte og få dine tanker afklaret, om hvad der er det bedste for dig. Du kan måske starte med at fortælle dem, hvordan din koordinator har håndteret din oplevelse – det tænker jeg også, vil give dine forældre end forståelse af, at du faktisk handler og prøver ihærdigt på at få det, så godt som muligt i dit ophold.

At tale med dine forældre kan måske også vise dig, at du er i gang med at gøre det helt rigtige for dig. Det kan være, at du skal have en lille smule mere tålmodighed og forsøge at tro på, at din nye familie ikke er som den første, og at give det en chance?

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om du mon har kontakt til andre udvekslingsstuderende? Har du det? I så fald kunne det også være en god idé at være sammen med dem og tale om alt det svære, og alt det gode ved at være væk fra sin familie. Det kan også være, at de har nogle gode idéer til, hvordan du takler din hjemve, og hvordan du kan komme tættere på din nye familie. Har du mon forsøgt at vise interesse for dem og evt. spørge om I skal lave noget sammen?

Jeg synes, at du/I skal tænke over, at dine forældre – igen – tager kontakt til rejse-organisationen, så du kan få en god kontakt til din kontaktperson og bede om at få en ny koordinator. Det er på ingen måde okay, at din koordinator truer dig. Det kan dine forældre hjælpe dig med.

Har du mon modet til at tale med dine forældre? Hvis det er svært, kan du sende dem dit brev og vise dem vores svar. Så er dine forældre ikke i tvivl om, at du virkelig har brug for deres støtte.

Du har skrevet herind – det er en styrke du kan bruge. Jeg håber, at du kan bruge mine forslag. Hvis snakken ikke går så godt, så kan du altid skrive til os igen. Vi er altid klar til at hjælpe dig videre.

De bedste tanker og ønsker fra BørneTelefonen.

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat