Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor er syg

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14
Tak for dit brev, det lyder til at være rigtig hårdt for dig på kostskolen. Det er rigtig godt, at du er så aktiv for at gøre en indsats for, at få det bedre bl.a. ved at snakke med skolens ledelse og personale og nu også ved at skrive til BørneBrevkassen.

Det er ikke helt klart for mig, hvor meget du har forklaret skolelederen og skolens pædagoger om årsagen til, at du gerne vil væk fra skolen. Hvis det er sådan, at de udelukkende ved, at du gerne vil væk, men ikke er klar over, at det skyldes, at mange af de andre har lagt dig på is;  så kunne det måske tænkes, at de bare tror, du har lidt hjemve, og at det vil gå over af sig selv efter en tid..?

Hvis de ikke er klar over, at du mistrives, fordi stemningen blandt jer unge er dårlig, og at der går rygter om dig, så tror jeg det er meget vigtigt, at de får det at vide. Det er jo personalets ansvar, at der er en ordenlig atmosfære, og at der ikke er nogen, der generes af andre. - Så hvis de fik det at vide, ville de have pligt til at arbejde målrettet mod at gøre det til et rart sted at være.

Hvis ikke du oplever at blive hørt, så tænker jeg, at du måske ville kunne have glæde af at få en bisidder fra Børns Vilkår. En bisidder er en voksen, som kan hjælpe en med at tale med myndighederne og støtte en i at blive hørt. Hvis du klikker på dette her link>> kan du læse mere om bisidderkorpset, og hvordan du får kontakt med en bisidder. Bisidderen kan ikke bestemme noget, men det er meget ofte en rigtig god hjælp at have en ved sin side...

Hvis du godt kunne tænke dig at starte med at få en anonym rådgivningssamtale, kunne du evt. ringe til BørneTelefonen på 116 111, der jo også er for unge. Det er gratis at ringe og nummeret figurerer ikke på telefonregningen.

Mange kærlige hilsner fra BørneTelefonen

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat