Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke bo derhjemme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Tak fordi du skriver ind. Det lyder til, du har været nogle rigtig hårde ting igennem. Når jeg læser dit brev, får jeg det indtryk, at du har tænkt rigtig meget over det. Det er rigtig flot, at du har fundet frem til, hvad der er bedst for dig og endda undersøgt nogle ting.

Som du selv skriver, skal man kontakte kommunen, når man ikke ønsker at bo hjemme og er under 18 år. Husk på at kommunen skal lytte til dine ønsker og er der for at hjælpe dig videre. Måske ved du det i forvejen, men forældre må ikke slå deres børn. Det er derimod forældrene, der skal sørge for, at børnene har det godt. Når forældrene ikke gør det, tager kommunen det seriøst. De skal faktisk gøre noget i sådan en situation. 

Du kan måske starte med at tale med det, der hedder anonym rådgivning, som alle kommuner har. Hvis du kigger på din kommunes hjemmeside, kan du finde telefonnummeret. Hos den anonyme rådgivning vil du kunne høre om, hvordan processen omkring en flytning vil være, og hvordan du skal gøre, hvis din mor ikke vil lade dig flytte.

Har du hørt om Børns Vilkårs bisidderordning? Jeg tænker nemlig, det vil være en god hjælp for dig. En bisidder kan hjælpe dig med at tage kontakt til kommunen og sørge for, at du bliver hørt. Du kan læse mere om det her.https://bornetelefonen.dk/bisidder
Hvis du synes, det lyder som en god idé, kan du ringe på 116111. Enten for at høre mere eller for at komme i kontakt med en bisidder.

Til sidst vil jeg høre, om du har nogen i dit netværk, der kan støtte dig? Det kan være rigtig rart at have en, man kan snakke med og blive støttet af. Måske en af dine venners forældre, et familiemedlem eller en sød lærer eller pædagog fra efterskolen. 

Endelig tænker jeg også, at du skal vide, at nogle gymnasier er kostgymnasier. Hvis du derfor overvejer at gå på gymnasiet efter efterskolen, så kunne et sådan gymnasium måske være en løsning. Måske kan du tale med lærerne på efterskolen om det?

Jeg håber, du vil kontakte kommunen eller vores bisidderordning og ønsker dig alt det bedste.

Mange tanker fra BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat