Brev

Hvordan er jeg mig selv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Jeg ved fra mange andre unge, at de også føler sig generte på samme måde som dig og at det kan være rigtig svært at være sig selv – og jeg kan godt forstå at du bliver frustreret, når folk siger at du bare skal være dig selv! 

Jeg vil starte med at sige, at det er meget normalt både for unge og for voksne, at være nervøse, usikre og spændte, når man møder nye mennesker. Man føler, at alle kan se, hvor nervøs man er, men oftest er det mest én selv, der lægger mærke til det. Og oftest har de andre det ligesom en selv, det kan vi bare ikke se.

Men når det så er sagt, skal der selvfølgelige være en grænse for, hvor meget generthed skal skygge for at føle, at man  er med i fællesskabet. Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du selv skriver, hvad det det er, du har brug for fra de andre: "Jeg har også bare brug for at der er nogen der spørger ind til mig, og vil bruge den tid det tager at lære mig at kende." Det synes jeg, du skal gå videre med. Jeg forstår, at de andre måske også brug for hjælp, her mener jeg nogle små handleanvisninger på, hvordan I sammen kan øve jer i at respektere, at I er forskellige og har forskellige måder at møde nye mennesker.

Jeg ved ikke, om du allerede har snakket med dine forældre eller med en af lærerne på efterskolen, om hvordan du har det? Hvis ikke så synes jeg, at du skal prøve at finde mod til det. Jeg tænker nemlig at det vil være godt at snakke med en voksen, som du tror kan hjælpe dig. Er der en lærer/kontaktlærer, som du føler dig tryg ved? Det er lærernes ansvar, at alle har det godt på efterskolen og jeg håber, at de meget gerne vil hjælpe dig.

Er der en i dit hus, som du taler lidt med? Eller en af pigerne som du deler værelse med? Jeg tænker, at du skal prøve at tage mod til dig og måske får sagt eller skrevet til hende, at du har brug for at hun spørger lidt mere og give dig lidt mere tid. Vil det være en mulighed? Du kan også øve dig i at henvende dig lidt mere, måske 1-2 gange mere, end du allerede gør, til en som du føler du kan snakke med. Vis at du er interesseret ved fx ved at spørge, om I skal lave gruppearbejde, bage, gå en tur eller se en serie sammen. På den måde viser du også, at du gerne vil være en del af fællesskabet og samtidig ved hun, at du ar brug for tid. Og det kan måske også gøre, at de andre spørger og taler mere med dig. 

Hvis det hele virker uoverskueligt lige nu, kan du starte med at ringe til BørneTelefonen 116111 Vi er klar til at snakke med dig.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat