Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Det gør mig ondt at høre, at du har mistet din far. Det er utrolig hårdt at miste en, man elsker, og jeg kan godt forstå, at det er en hård tid for dig fyldt med sorg og savn.

Sorg er ofte en meget overvældende følelse, som ind imellem kan gøre det svært at overskue hverdagsting som skole og venner. Du ved, at det kan være godt at tænke på andet end sorg, men du mærker også, at du ikke har tid og rum til at få bearbejdet sorgen, som du har brug for. Det fortæller mig, at du er god til at lytte til dig selv, og det skal du endelig blive ved med. 

Der findes desværre ikke skoler kun for unge, der har mistet, men der er flere andre måder, du kan få hjælp på. Mon du har talt med skolens studievejleder om, hvordan du har det? Studievejlederne er nemlig ofte gode til at hjælpe elever, der oplever noget svært i livet, og han/hun vil sikkert kunne snakke med dig om, hvilke muligheder du har for at få hjælp - både på skolen og undenfor skolen.

Jeg ved, at mange unge der har mistet en mor eller en far har glæde af at gå i sorggruppe ca. en gang om ugen sammen med andre unge, der har mistet. Jeg talte engang med en pige, der fortalte, "at det var som om, sorgen havde fået et hjem – et sted hvor den fik lov at fylde, og hvor den blev set og forstået"... Jeg tænker faktisk, at det er et rigtig fint billede på, hvad en sorggruppe kan. Måske kunne det også være noget for dig? 

Jeg er sikker på, at studievejlederen vil kunne hjælpe dig med at undersøge, hvilke tilbud der er, dér hvor du bor.

Hvis du har lyst, kan du også kontakte rådgivningen Børn, Unge og Sorg og tale med andre unge, som har mistet en forælder. De vil fx kunne fortælle dig om deres oplevelser med at skulle få hverdagen til at hænge sammen i en tid med sorg og savn. Du kan læse mere her: www.bornungesorg.dk

Jeg ønsker dig alt det bedste.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat