Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige..
Mange tak for dit brev.. Det er ikke sjovt når man ikke kan/må det samme som de andre.. Jeg ved ikke, om I har prøvet at tale sammen om det derhjemme? Jeg tænker, at du nok har prøvet og nogen gange har familier brug for hjælp til at kunne tale bedre sammen.. Oplever dine forældre også, at det er svært? Og tror du, de kunne overtales til at få hjælp til det? Jeg ved, at i de fleste kommuner findes familiecentrer eller noget anonym rådgivning, hvor man kan få hjælp til at tale sammen på en bedre måde.. 
Jeg gætter på, at det er dine forældre, der har fortalt dig, at I ikke har råd til, at du kan komme på efterskole? Jeg ved at man kan søge økonomisk støtte hos kommunen, hvis kommunen vurderer, at der er grundlag for særlig støtte…

Tror du at du og dine forældre måske kunne ringe og tale med kommunen om det? Hvis I søger støtte ved kommunen, kan det være, at de gerne vil tale med dig også.. Det kan være rigtigt svært sådan rigtigt at få fortalt, hvad det er man går og tænker på.. Derfor har man ret til en bisidder. En bisidder er en voksen man stoler på og har tillid til, de skal hjælpe en i kontakten til kommunen.. Det kan være en voksen, du allerede kender, men det kan også være en fra Børns Vilkårs bisidder korps.. Du kan læse mere om det på den her hjemmeside . 
Jeg håber rigtigt meget, at du kan bruge mit svar… Hvis der er noget, du ikke rigtigt synes, jeg har fået svaret rigtigt på, eller hvis du har nogle flere spørgsmål, kan du altid prøve at kontakte BørneTelefonen på 116 111 eller skrive på BørneChatten.. Begge steder sidder der voksne, der er klar til at give råd og vejledning.. 
Mange venlige hilsner
BørneBrevkassen

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat