Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fucking familie

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15

Tak for dit brev. Det er aldrig rart, når man ikke trives med sin familie. Mange teenagere som dig har det lidt svært med deres forældre. Man skændes og bliver uvenner. Men når det som i dit tilfælde har udviklet sig til et egentligt had mod din mor, er der brug for hjælp. Derfor er det rigtig godt, at du valgte at skrive herind. 

I din opvækst er der desværre sket det, at din far er død. Det må have været en rigtig voldsom omvæltning for hele familien. Du skriver ikke i dit brev, hvor længe, det er siden. Men det er tydeligt i dit brev, at du elskede din far. Når den ene forælder dør, er det rigtig vigtigt, at der bliver snakket med børnene omkring sorg, savn, følelser og tanker. Er der nogle voksne omkring dig og din lillebror, der har snakket med jer? Hvis det ikke er sket endnu, er det aldrig for sent. Og jeg vil opfordre både dig og din bror til at finde nogle voksne omkring jer, I kan snakke med. Måske kunne du bruge en sød lærer fra efterskolen?

Du beskriver dit forhold til din mor som særligt konfliktfyldt. Og du skriver, at det specielt er blevet værre efter din fars død. Andre børn og unge, der har oplevet noget lignende, har fortalt om, at familien aldrig har fået snakket sammen om tabet. Måske lader de uden at tænke over det vreden gå ud over den tilbageværende forælder. Og måske har det gjort det ekstra svært, hvis deres mor eller far bagefter har fundet en ny partner. Måske savner de den familie, der var før. Er det noget, du kan genkende fra din egen situation? Hvis det er, skal du vide, at reaktionerne og følelserne er helt normale. Hvis du oplever skyld over at føle sådan, skal du vide, at det er noget, man ikke selv har kontrol over. Men at vejen frem er at få snakket om dine følelser. Og få snakket om sorgen og savnet.

Du er så heldig, at du går på en efterskole. På efterskoler har elever og lærere meget mere med hinanden at gøre end på en almindelig skole. Derfor er der mange, der bruger efterskolelærere til at snakke med om de svære ting i livet. Hvis du ikke lige ved, hvordan du kan starte en snak med en af lærerne, kan du overveje at starte med at vise dit brev her til brevkassen – evt. sammen med mit svar. På den måde kan du nemlig nemt få fortalt det, der kan være svært at snakke om.

Jeg ønsker dig al mulig held og lykke fremover. Hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat