Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fortryder at være startet på efterskole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Tak for dit brev. Jeg ved at mange unge kan få det sådan når de starter på efterskole. Det er jo en kæmpe stor ting, at flytte væk fra sine forældre og sine venner og bo et helt nyt sted, på en ny skole med nye lærere og elever. Selvom der er mennesker omkring én hele tiden på en efterskole, er det også det sted, hvor man kan føle sig ensom.

Det lyder til du har forældre som lytter og giver dig valg. I har nu aftalt at når det om få uger er efterårsferie, kan I igen tage snakken op. Det giver dig herved nogle uger til at få mærket godt efter, måske også talt med din lærer og nogle af dine veninder om hvordan du og de har det. Da du ved du snart igen får valget, kan du måske også prøve at være opmærksom på, hvad der er godt ved at være på skolen? Så du bliver helt sikker på, hvilket valg du skal tage.

Hvis hjemveen er størst morgen og aften, kan en løsning måske være, du får lov at bo med en veninde, som du er tryg ved og som kan støtte og lytte? Mange oplever også, at når man prøver at være i det som er svært, så bliver det langsomt bedre, når man øver sig.

Dine forældre virker til at være støttende, så prøv at være ærlig. De kan godt tåle at høre det, og ønsker ganske sikkert det bedste for dig, uanset hvad valget måtte blive. Det har de allerede vist, ved at give dig nogle valg. Det kan også være, at de kan hjælpe dig med, at finde ud af, hvad det er du savner ved at være hjemme. Måske er det noget, som kan løses på efterskolen. Men det kan også være, at det simpelthen bare ikke er noget for dig.

Jeg tænker også på, hvad din lærer mon siger? Hun har sikkert oplevet det mange gange før, og kan måske hjælpe dig med alle de tanker og følelser du har omkring det hele. Jeg synes i hvert fald, at det lyder godt, at du har hende at snakke med.

Det er ingen skam, at fortryde et valg man har taget. Mange skifter jo uddannelser senere i livet eller skifter job, fordi man ikke har det godt nok, der hvor man er. Det vigtigste er at kunne mærke, om det er det rigtige for én. Prøve det af, se om udfordringerne kan løses og ellers se på andre muligheder.

Kærlig hilsen Børnetelefonen

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat